Përcaktoni nivelin e hormonit luteotrophic


Luteotrophic hormon (lyutropina, LH) - Roli biologjik në trup është për të stimuluar:

  • sintezë androgen në follicles qelizat dosje;
  • tajitje e progesterone, qelizat prostaglandins granulose;
  • Veprimi proteolitichsskih e prostaglandins dhe enzimeve, që çojnë në hollimin dhe thyerje e murit fshikëz;
  • Qelizat granulosa proces lyuteynyzatsyy ovulate gjëndër dhe corpus luteum formimin.


Indikacionet për përcaktimin e përmbajtjes së LH në gjak:

• çrregullime menstruale të origjinave të ndryshme;

• Diagnoza e gjakderdhje jofunksionale mitrës;


• diagnoza diferenciale e formave qendror dhe periferik të sëmundjeve të sistemit riprodhues femëror;

• monitorimin e efektivitetit të terapisë hormoneve.


Vlerat mesatare të gjakut gjatë dy fazave të ciklit menstrual praktikisht i sinqertë. Madhësia ovulyatornoto kulmin është 30-50 IU / l.


Vëllimi i serumit të nevojshme për analiza - 0.1 ml, analiza - 3-4 orë.