Përkufizimi i numrave qafës së mitrës indeksit


Test është i bazuar në ndryshimet karakteristike mukusit gjatë ciklit menstrual nën ndikimin e estrogjene dhe progestogjenet. Ka disa teste: përcaktimin e numrit të sekrecion mukusit fenomeni nxënës, tensioni dhe fenomeni mukusit fier.

Numri i sekretimit mucous varet kryesisht nga aktiviteti estrogenic e organizmit. Numri më i madh i ekspozitës së saj në ovulacionit pak - para menstruacioneve. Testi vlerësohet cilësore apo pika.

Fenomeni i nxënësve bazuar në shumën e ndryshimeve të mukusit sekretuar dhe ton e qafës së mitrës nën ndikimin e hormoneve steroide. Numri i sekretimit mucous dhe një diametër të jashtëm të kancerit të fytit, në një periudhë maksimale prej ovulacionit, kështu drejtimin e rreze dritë spikatur nga nofullat rënie e jashtme e mukusit duket e errët dhe e kujton nxënës. Pikat e vlerësimit për prodhimin e një sistemi trybalnoyu: a dot të vogël ose shirit - 1 pikë (+) 0,2-0,25 cm - 2 pikë (+) 0,3-0,35 cm - 3 pikë (+ + + ).


Kur erozioni vjetra këputje qafës së mitrës, endoservicitis karakteristikë kjo provë.

Tension mukusit gjithashtu varet nga stimulimi estrogjenit që ndikon në viskozitetit të mukusit dhe për të zvogëluar pamjen e rrjedhshmëri. Tension përcaktohet nga edukate kujdesshëm pincë Branche pas heqjes atë nga kanali i qafës së mitrës. Gjatësia e temat mukozës matura në inç; Test matur edhe në sistemin e trybalnoyu: gjatësia thread deri në 6 cm - 1 pikë (+) 8,10 cm - 2 pikë (+), më shumë se 12 cm - 3 pikë (+ + +). Gjatësia maksimale e rrugës është e gjatë ovulacionit.

Fenomen është i bazuar në aftësinë e ferns kur mukusit thata nënshtrohet kristalizimit, Intensiteti cilës varion gjatë ciklit menstrual dhe varet nga aktiviteti hormonal e vezores.

Mukusit kristalizimi Vlerësimi tharë në ajër ose mbi një furrë flaka për të prodhuar nën mikroskop në sistemin e ulët zmadhim trybalnoyu: kristale të vogla me një pamje të paqartë të një farë rrjedh - 1 pikë (+), letër dukshëm me një pamje të qartë - 2 pikë ( + +), Kristal trashë konsistojnë në "gjethe fier" ku degët devijojnë në një kënd prej 90 ° - 3 pikë (+ + +). Fenomeni maksimale fier theksuar lidhur me prodhimin maksimal të estrogjenit në fazën e ovulacionit. Në fazën Luteal të ciklit, kjo dukuri gradualisht zhduket para menstruacioneve kristalizimin mukusit ka - 0 pikë (-).

Studimi Vlera kufi e fier fenomen ndryshon pH e mukusit (sëmundje inflamatore), si në këtë rast, foto mund të jetë shtrembëruar kristalizimi.

Vlera diagnostike e hetimeve të pronave të rritet mukusit kur duke përdorur ato në kombinim. Indeksi i mukusit cervikal llogaritur duke marrë parasysh numrin e pikëve pesë testeve: Dukuria e fenomenit nxënës shumës fier e mukusit, tensionit saj dhe leukociteve. Rezultati maksimal i çdo test - 3 pikë, minimale - 0 pikë.

Testet e standardeve dhe qafës së mitrës indeksin hulumtim mukusit në ciklin menstrual 28-ditor

 

Pikat Treguesi Rezultatet më të mira Karakteristikë

Numri mukusit

0

1

2

3

0 ml

0.1 ml

0.2 ml

0.3 ml

Viskozitet

0

1

2

3

Një ngjitës i trashë

Pako

Low-viskozitet

Ujor

Kristalizim

0

1

2

3

A nuk e kanë

Foto atipike

Degët fillore dhe të mesme fier

Dega terciare dhe kuaternare e fier

Zgjateshmëri mukusit

0

1

2

3

Më pak se 1 cm

1-4 cm

5-8 cm

9 cm e më shumë

Mukusit Cell (Qelizat e gjakut të bardhë)

0

1

2

3

Më shumë se 11 qeliza

6-10 qeliza

1-5 qeliza

që mungon

Treguesit numër i qafës nga 0 deri 8 pika tregojnë ngopjes ulët 9-11 pika - on a modest nga 12 në 15 pikë - ngopjes lartë estrogenic.