Mamografia


Mamografia - një metodë shumë efektive dhe të sigurt të studimit që tregon formimin e tumorit është madhësia e papërfillshme e vogël, e cila nuk është e manifestuar klinikisht, se ajo nuk paraqet asnjë ankesë, formimi i kësaj madhësie nuk mund të zbulohet nga prekje (ndjenja) as grua, as mjeku.

Diagnoza e hershme luan një rol të rëndësishëm në trajtimin e hershëm, si rezultat është një probabilitet të lartë e shërimit të plotë në shumicën e rasteve duke ruajtur gjoksin.


Duke pasur parasysh dozë të ulët rrezatimi dhe shpeshtësinë e hulumtimit pacientit nuk marrin asnjë rrezik. E vetmja contraindication është shtatzënisë dhe laktacionit (gji).
Mamografia është personi i kualifikuar në një të veçantë X-ray (mamografia).

Mamohramy marrë përshkruar radiolog. Në përgjithësi, studimi është për të marrë dy X-ray imazhet e gjirit nga dy këndvështrime të ndryshme.

Në foto duhet të shihet shuma maksimale e kancerit. Megjithatë, ndonjëherë për shkak të disa karakteristika individuale të strukturës apo madhësinë e gjirit ka nevojë për parashikimet shtesë. Fotografi të tjera mund të japin më shumë informacion për të vlerësuar siç duhet karakteristikat individuale të indeve kancerit.

Ndërsa mamografia e gjirit është e ngjeshur në mes dy lugë plastike mamografia. Compression mirë kanceri rasplastyvaniya shkak rrit aftësinë për të zbuluar shenjat e hershme të vogla dhe nganjëherë të padukshme në kushte normale, të kancerit.

Compressing gjoksin gjithashtu redukton ekspozimin rrezatimi në studim.

Kjo compression mund të jetë frustruese, por kjo është e përkohshme, dhe rezultati është shumë i rëndësishëm.
Mamografia pa dhimbje. Por, kjo procedure kryhet preferueshem jashtë në fillim të ciklit menstrual 5-14 ditë nga fillimi.

Në ditët e tjera, sidomos në premenstrual, ka ndryshime të rregullta në gji (rritja densiteti ind), deformuese foto e mamografia, duke ndërlikuar saktësisë së diagnozës.
Nëse ju keni një mammogram gjetur ndryshime diçka, mos e humbni shpresën!

Këto ndryshime nuk janë domosdoshmërisht malinje. Por, mos harroni! Diagnoza e hershme do të sigurojë trajtim efektiv!

Mamohramy - një dokument i rëndësishëm që duhet të mbahen, dhe në vizitën e ardhshme te mjeku për të sjellë fotot e mëparshme!