Lloje kushtetuese Gratë


Për diagnozë shpesh kanë nevojë për të vlerësuar pamjen e grave, për të identifikuar disa simptoma karakteristike të sëmundjes.

Nuk janë llojet e mëposhtme kryesore të kushtetutës:


a) infantile (hypoplastycheskyy);

b) hyperstenycheskyy (pyknycheskyy);

c) intersex;

d) asthenic.


Lloj fëminor i asamblesë mund të përshkruhet si më poshtë: i vogël në lartësi të mesme, hips ngushta, zemrat dhe organe gjenitale të pazhvilluara, të dyja të jashtëm dhe të brendshëm. Gratë e kësaj kushtetute fillojnë menstruacionet zakonisht vonë dhe kanë natyrën e parregullt të dhimbshme.


Lloj Hyperstenycheskyy është e karakterizuar nga lartësi të mesme, brez të ngushtë sup dhe legen normale, të mirë-zhvilluar shtresa nënlëkurës yndyrë. Ky është lloji më i zakonshëm dhe, në këtë mënyrë, më të mirë në drejtim të sistemit riprodhues. Shumica e këtyre femrave ka funksion të veçantë nuk është prekur.

Lloj Intersex ndryshme të diferencimit jo të plotë të një numri të karakteristikave seksuale që shpesh ndikon në pamjen e femrave. Shumë prej tyre janë mjaft të gjatë, skelet masiv, rrip të gjerë sup. Shpesh ka një rritje flokët e trupit në këmbë dhe në anus. Problemet më të zakonshme në mesin e grave me një kushtetutë të ngjashme - mosfunksionim të ndryshme menstrual, infertilitetit, ulur epsh.

Lloj Asthenic karakterizuar nga rënë tonin e muskujve, dobësi të jashtëm, brishtësinë. Një i dobët koherente dhe të endura-lidh pajisjet, gra të tilla shpesh vuajnë nga ekseset e mitrës dhe lëshim të vaginës pas lindjes. Përveç kësaj, grupi i grave me këtë lloj kuvendi vërejtur menstruacioneve dhimbshme (dysmenorrhea, algomenoreya), kapsllëk, ndjenja e shurdhim në bark.

Megjithatë, përshkruan katër lloje të kushtetutës e rrallë në "I pastër" a. Në vlerësimin e tyre duhet të marrë në konsideratë faktorë të tillë si mënyrë jetese, dietë, mosha, të cilat me siguri do të ndikojë në pamjen e femrave. Ajo është gjithashtu e di: sëmundjet karakteristike të një lloji kryesisht konvencionale, dhe në çdo rast për diagnozën kërkohet një shqyrtim më të plotë të pacientit individuale.