Studimi i organeve


Pas shqyrtimit të organe gjenitale të jashtme po kryejnë kërkime duke përdorur pasqyra si hulumtimin paraprak manual mund të ndryshojë natyrën e lengjet vaginale dhe plagosë Mukoza e mitrës dhe vaginës, duke bërë rezultatet jo të besueshme dhe e bën të pamundur për të parë të dhënat e sakta diagnostike duke përdorur metodat endoskopike e Hetimeve (kolposkopisë, tservikoskopiya, mikrokolposkopiya etj).

Shqyrtimi i vaginës dhe mitrës kryer duke përdorur pasqyra vaginale (cilindrike, krahut, lozhkopodibnyy etj). Të përcaktuar gjendjen e vaginës (natyrën e kanate dhe ngjyra mucous membrana, prania e ulcerat, rritje, tumoreve, etj), kërcim dhe qafën e mitrës (madhësia, forma -. Cilindrike, konike, vrimë e jashtme lindi në kanalin cervikal raundin, lindjen - në formën çara tërthor, kushtet e ndryshme patologjike - prishet, erozionit, dysplasia epiteliale, submucosal Endometrioza, përmbysja mukozën, tumoret, etj) dhe natyra e lengjet vaginale..


Për qëllim të diagnostikimit dhe për manipulime të ndryshme në të dhënat qafës së mitrës mashës plumb fundit me dhëmbë të mprehtë, një në secilën Branche apo mashës Myuzo me mbi çdo Branche dy dhëmbët, dhe më afër hyrjes në vaginë.

Studimi vaginal duhet të jetë e kombinuar (bimanual). Thumb Rozsuvayuchy dhe gisht tregues i labia tij majtë, mjeku fut indeksi (dhe më pas të mesëm) gisht në vaginë, duke i kushtuar vëmendje të ndjeshmërisë, gjerësia e hyrjes së vaginës, elasticitetin e mureve të saj. Me anën tjetër ai kap përmes barkut organit studimor mur (mitër, epididymis) ose duke u përpjekur për të fut një rajon të veçantë të pelvisit. Studimet e kryera nga një gishtit tregues apo dy gishta - indeksi dhe mes.

Vini re se vendet më të ndjeshme janë klitoris dhe i mëparshëm murin vaginal në uretrës, në mënyrë që të bëjë presion nuk e vënë në këtë fushë; gishtat duhet të rrëshqitje përgjatë murit pasme të vaginës. Nëse futja e gishtave në vaginë është e vështirë, është e nevojshme që të tërheqë bigëzim poshtë, gishtat yndyrat yndyrë parë indiferent (vazelinë).

Futja gishtat thellë në vaginë, të përcaktuar gjendjen e mukozën e vaginës (lagështia, prezenca e rritje, vrazhdësi, plagët Miscibility), prania e tumoreve, ndarëse (vaginë dyfishtë); përjashtojnë BARTOLINI. Nëpërmjet murit të përparmë të vaginës mundemi për një të rëndësishëm uretrës mase promatsuvatysya gjatë infiltrimit të tij.

Pastaj gjeni gisht pjesë vaginale e mitrës dhe të përcaktojë formën e saj (konike, cilindrike), madhësinë, formën e fytit të mitrës, zbulimi (në CIN), prania e thyen qafën dhe plagët pas lindjes, tumoret. Në sipërfaqen e qafës së mitrës dysplasia ndonjëherë duket kadifeje; ovula Nabothi Preket fëmija formë të gungave të vogla. Nga pozicioni i qafës së mitrës është ndonjëherë e mundur për të gjykuar zhvendosjen e mitrës.

Më vonë të vazhdojë të bymanualnomu (të kombinuar) kërkime vaginale-bryushnostenochnoho, i cili është lloji kryesor i hetimeve gjinekologjike si për të vendosur pozicionin, madhësinë, formën e mitrës, të përcaktojë statusin e shtojca, peritoneum legenit dhe fibra.

Bimanualnohodoslidzhennya është një vazhdim i studimit vaginale. Në këtë ana njëra (brendshëm) është në vaginë, dhe tjetri (jashtëm) - sipër pubis. Në studimin bimanual duhet të kërkoj me duar organet dhe indet jo me majë të gishtave tuaj, dhe nëse është e mundur sipërfaqe të tyre tërë.

Së pari, të shqyrtojë në mitër. Për të përcaktuar pozicionin e saj, formën, madhësinë dhe cilësi, gishtat futur në vaginë, rekord vaginale e mitrës, heqjen atë dhe pak përpara dhe kështu më në fund të murit të barkut mitrës mëparshëm. Normalisht, mitra është në legen në midline, baraslarguar nga nyjeve lonnogo dhe kryqe dhe legen nga muret anësore. Gruaja fund i drejtë i mitrës dhe përpiluar paraprakisht dhe nuk shkojnë përtej planin e hyrjes në legen dhe qafën e mitrës është tërhequr poshtë dhe mbrapa. Midis qafës dhe trupit të mitrës është këndi hapur anteriorly. Megjithatë, ka një numër të devijimeve nga (parazgjedhje) pozicionin normal të mitrës në një shumëllojshmëri të inflections dhe ndërrime atë në një drejtim apo në një tjetër, duke i detyruar për të ndryshuar metodologjinë e studimit.

Normalisht mitra e grave të rritur kanë si dardhë, rrafshuar nga para për të mbështetur; sipërfaqja e saj të qetë. Kur ndjenja mitrës dhe ndërrime pa dhimbje në të gjitha drejtimet. Fiziologjik kanceri reduktuar ndodh në menopauzë. Nga kushtet patologjike të shoqëruar nga një atrofi rënie mitrës përfshijnë infantilism dhe mitrës (të zgjatur të ushqyerit me gji, pas heqjes kirurgjikale të vezoreve).

Konsistenca tuhoelastichnaya mitër normale, shtatzënia zbutur murin e mitrës, me të mitrës - vulosur. Në disa raste, mitra mund flyuktuirovat. Kjo është tipike për hematometry dhe pyometra.

Pas studimit të shtojca mitrës fillojnë të prekje (vezoret dhe tubat fallopiane). Tubat e pandryshuar fallopiane janë të hollë dhe të butë, ata janë zakonisht nuk Preket fëmija. Komunikimet, fibra dhe shtojca mitrës normalisht butë dhe i përpunueshëm në mënyrë që probing nuk mund të jetë.

Saktosalpynksa dallueshėm në formën zgjerohet drejt tub gyp mitrës kodrina edukimin palcë. Piosalpinks shpesh më pak të lëvizshme ose fikse spikes.

Mjaft shpesh në proceset patologjike ndryshimet tubave pozitës, ato mund të jenë ngjitur spikes para ose mbrapa e mitrës, nganjëherë në anën e kundërt.

Vezoret Preket fëmija edhe në gratë hahet ulët si bajame në formë trupi 3x4 Madhësia cm; ato janë mjaft të lëvizshme dhe të ndjeshme. Vezoret e rritjes zakonisht para ovulacionit dhe gjatë shtatzënisë. E drejta vezore janë më të arritshme për prekje, sesa të majtë.

Fibra Okolomatochnaya (Options) dhe membrane lëngshëm të mitrës (perimetrit) prekshëm vetëm në praninë e infiltrimit tyre (kancerit ose inflamatore), mbështjelljes ose lëngut.

Kur është e pamundur për të studiuar përmes vaginës (në virgjëreshave, atresia vaginale), si dhe formacionet zorrës së trashë tumor tregon studimi kombinuar.

Studimet e kryera në karrige gjinekologjik në një dorezë gome ose gishtave, greased me vazelinë. Ju duhet të jetë një klizmë spastrimit.

Studimi i kombinuar zorrës së trashë-vaginale-bryushnostenochnoe treguar në proceset patologjike të dyshuar në murin e vaginës, rektumit ose zorrës së trashë-vaginale mur ndarës.