Vulvë Research


Studimi i organe gjenitale të jashtme të fillojë duke marrë parasysh pubis. Shënim formën e saj, gjendjen e shtresës së nënlëkurës yndyrë, natyra volosystosty (femër, mashkull ose tipit të përzier).

Pastaj të shqyrtojë kofshët e brendshme (skuqje, pigmentim, ekzemë, lytha, venat me variçe), Labia mëdha dhe të vogla (madhësia, prania e edemë, ulcerat, tumoret, rritje të kondilomatoznyh shkalla e mbylljen e hendekut gjinor, perineum) dhe në fund të pasmë kalojë (hemorroide, fissures, lythat, ulcerat, prolapsi mukozale).


Për të parë Labia holl ngritur gishtin dhe gisht tregues të dorës së tij të majtë. I kushtoj vëmendje të ngjyrës, kusht mukozale pigmentim, ulceration. Ne duhet të shqyrtojë klitoris (forma, madhësia, cen), hapja e jashtme e uretrës (mukozën shtetit, praninë e polyps, përzgjedhjes karakter), pasazhe lacunar (prania e inflamacionit, priza purulent), në sipërfaqen e brendshme të labia mëdha dhe të vogla (gjendjen e mukozale pigmentim , prania e ulcerat), cipë e virgjërisë (e tërë, formë prishet, dhëmbëza shteti) mbrapa mbështjelljes (lot, plagët). Paralelisht për të zbuluar shenjat e infantilism (hendek të ngushtë gjinore, Labia i madh nuk i mbulojnë të vogël, bigëzim të lartë).

Në prag të vaginës anteriorly dhe jashtë himenit dyja palët u hap kanalet nxjerrës gjëndra Bartholin. Ekzaminimi zonë vrimë ductless duhet të i kushtoj vëmendje të natyrës së shkarkimeve, prania e spote, ënjtje, skuqje.

Cianozë holl Mukoza mund të tregojë një shtatzëni apo ngecje në legen të shkaktuar nga një tumor, pozicion të gabuar të mitrës dhe të tjerët. Për të përcaktuar praninë e mungesave ose humbjen e vaginës dhe mitrës, pacienti duhet t'u ofrohet të forta apo kollë.

Pas turne në hyrje të vaginës shqyrtuar lëkurën e organe gjenitale të jashtme, të përcaktuar ngjyra e saj (zbehje, depigmentation, hyperemia, cianozë), shenja të inflamacionit (ënjtje, skuqje, ulçerë), lythat, venat me variçe.

Pas zbulimit të një patologji të mjekut vulvë shpenzon materiale gardh për bakteriologjike, bacterioscopic, citologjik, studime histologjike (pas colposcopic mëparshëm, tservikoskopicheskoho Research).

Pas ekzaminimit të jashtëm të organeve gjenitale të fillojnë të hetimeve të brendshme.