Lëkurës dhe test alergjik


Lëkurës dhe test alergjik është i bazuar në pamjen e një reaksion alergjik ndaj administratës intradermal e hormoneve (estrogjenit, progesterone) që ndodh gjatë periudhave të ngopjes maksimal të trupit njëra prej këtyre hormoneve.

Për testin Sipërfaqja e brendshme e lëkurës së parakrah futur 0,2 ml solucion 0.1% të naftës e estradiolit benzoate apo 0.2 ml prej 2.5% zgjidhje të naftës e progesterone. Në nivele maksimale të estrogjenit në trup në vendin e estradiolit benzoate ndodh papules skuqje dhe për të rritur madhësinë e saj të 10-12 mm. E njëjta rritje në induracionit në vendin e progesterone gjatë që korrespondon me tajitje maksimale të progestogjenet, tregon praninë e luteum funksionalisht aktive corpus.