Curettage diagnostike e mitrës


Kuptimi është i operacioneve curettage (ose soskablyvanyy) endometriumit, përkundrazi, shtresa e tij funksionale. Scraping mund të jetë diagnostike kur Mukoza largët nënshtruar histologjike (a) hulumtim dhe terapeutik kur qëllime terapeutike janë hequr membranë patologjikisht ndryshuar mucous e mitrës ose vonuar në shtresën e saj bira-bira mbetet vezë.

Para operacionit, curettage endometrial duhet të zbrazët fshikëz dhe rektumit.


Lëkura e perineum dhe vulvë para operacionit trajtohen me 70% etanol dhe zgjidhje 0,5-1% e jodit. Në shumë kujdes, kryerjen në mënyrë të qartë dhe të saktë këtë ne nuk mund ta bëjë, sidomos në gratë me rritjen e ndjeshmërisë dhimbje.

Për të lehtësuar zgjerimin e kanalit të qafës së mitrës racionalisht 20-30 minuta para operacionit pacienti për të hyrë në një nga antispasmodics. Injeksion mund të bëhen direkt në indin e mitrës.

Pasqyra Vagina zbulojë dhe të rregulluar qafën e mitrës me pincë. Pincë mira kuptoj cik e përparme të qafës së mitrës. Trajtimi i Mukoza e vaginës dhe qafës së mitrës 70% etanol dhe 0.5% zgjidhje jodit, të vazhdojë për anestezi. Për këtë qëllim, siç u përmend tashmë, qafën e mitrës është injektuar 1-2 zgjidhje% e lidocaine me epinephrine, injeksion mund të bëhet në dy ose katër pika: anët, para dhe prapa (foto majtas). Pas anestezi, ju duhet të prisni të paktën 10-15 minuta. Në mënyrë që të zgjidhje anestezi Lidocaine mund të vihet në fibra navkolomatkovu.

Pas anestezi prodhojnë probing mitrës dhe të fillojnë për të zgjeruar kanalit cervikal Extenders Hehara diametër expander çdo numër të njëpasnjëshme është rritur nga 0,5-1 mm. Maksimale zgjerues diametër №29 është 2.4 cm. Dilator duhet të fillojë zgjerimin e reamers të vogla me diametër janë vazhdimisht futur diametër të madh, deri sa ju të gjeni numrin e dëshiruar zgjerues. Shkruani mjet me të njëjtat rregulla si tub mitrës (foto djathtas), ajo duhet të plotësojë lakim lakimi i mitrës. Për diagnostike scraping rreshtim mitrës të mjaftueshme për të zgjeruar expander qafës së mitrës kanal №7-8, nëse është e nevojshme, përdorni një curette i madh është përdorur në përputhje më të mëdha dilators diametër (№10-12). Zgjerimi i kanalit të qafës së mitrës mund të bëhet duke përdorur një tip të veçantë bashkangjitur pajisjen për masazh dridhje.

Curettage curette prodhojnë, të cilat vijnë edhe në madhësi të ndryshme. Para curette futja në uterusit duhet të krahasuar gjerësinë e saj me gjerësinë e trajtuar zgjerues nëse është e barabartë ose më pak se gjerësia e të trajtojë, i cili është curette më mirë të mund të futet në uterusit pa dhimbje dhe nuk do plagosë indin. Butësisht shtyjnë për curette në mitër, ajo është ngritur kundër pjese akute e murit të përparmë të mitrës dhe me guxim, por kujdes që të nxjerrin OS brendshme dhe pastaj butësisht kthehet në pjesën e poshtme. Reverse Lëvizja curette nga poshtë me OS e brendshme duhet të prodhojë Mukoza, e cila nuk është scraping dhe soskoblennuyu ndodhet ngjitur me murin e mitrës. Pra gradualisht, duke filluar në midline, soskablyvayut mur endometrium e parë të mitrës. Pastaj kthehet një pjesë të mprehtë curette prapa dhe sistematikisht soskablyvayut mukozës së murit pasmë të mitrës. Llogaritja operacionit soskablyvanyem Mukoza nga fund dhe mitrës brirët. Vetëm pas kësaj të njëjtën kyuretkoy, kthehet për të fshirë soskoblennuyu Mukoza e mitrës. Gjatë gjithë curette operacionit nuk duhet të jetë e vështirë për të shtrydh në dorën tuaj. Në përafërt curette fortë pridavlivaniya në murin e mitrës mund zishkrebty shtresë basal e endometrium dhe madje edhe të muskujve të mitrës. Gjatë operacionit nuk duhet të jetë në çdo gjë që ishte për të arritur audibility të ashtuquajturën "kriza e mbretërore". Hall Mukoza nëse murin e mitrës është e qetë, nuk ka lëvizje indeve të buta curette cila përkujton lëvizjen në lesh.

Scraping mbledhura në tabaka, dhe pas operacionet zhvendoset në garzë, larë me ujë nga gjaku, zhytur në shishkë (p.sh. nga penicilinë) dhe derdh 5,10 zgjidhje% e formal ose më të mirë 96% etanol. Si e tillë, scraping dërguar në një laborator për ekzaminim histologjik me operacionet data, emrat e pacientit, mosha, dita e ciklit menstrual, diagnozës klinike dhe vendin ku indet është marrë.


Kundërindikimet për procedurë janë:

  • Sëmundjet e zakonshme infektive
  • sëmundje të zemrës, të mëlçisë dhe veshkave në decompensated
  • Sëmundjet gjenitale