Hysterosalpynhohrafyya GHA


Hysterosalpynhohrafyya (GHA, metrosalpingography) - një metodë e X-ray e mitrës (hysterography) dhe tubat fallopian me kontrast të tyre artificiale. Hysterosalpynhohrafyya përdorur për të përcaktuar shkakun e infertilitetit për cen dyshuar të organeve, miomes submucous, kanceri endometrial, kanceri i tubave fallopiane, mbështjelljes dhe të tjerët.

GHA kryesisht prodhojnë në fazë të ciklit menstrual (16-20 ditë) II. Megjithatë, në rastet e Endometrioza dyshuar të brendshme është e këshillueshme për të studiuar në fazën I, një ditë pas curettage diagnostik ose në fund të menstruacioneve. Për të kryer mjekun GHA përdor droga që shkrihet në ujë reshtenokontrastnymi (verohrafin, urohrafin etj).


Përgatitja për hysterosalpingography (HSG)

  1. Në kryerjen e pacientit hysterosalpingography duhet të mbrohen kundër shtatzanisë gjatë ciklit menstrual, e cila do të mbahet GHA;
  2. 5-7 ditë para se të studimit për të analizuar e gjakut, urina dhe sekrecionet nga qafën e mitrës dhe florës vaginale (duke përjashtuar rezultatet e këtyre analizave GHA kryer asnjë të drejtë);
  3. Ditë procedurat GHA klizmë nevojshme spastrim menjëherë para hysterosalpingography - zbrazët fshikëz tuaj.

Hysterosalpingography kryer pa anestezi, kështu që në qoftë se ju kanë rritur ndjeshmërinë dhimbje ose keni frikë se ajo dhemb hysterosalpingography, diskutoni me mjekun tuaj para se të anestezi GHA.

Mos harroni të sjellë një pads sanitare. Disa klinika duhet të sjellë Bathrobe, këpucët lëvizshëm dhe linens (zakonisht mbi kritikat, kjo është spitalet dhe klinikat publike). Çmimi (procedurë e GHA çmimeve) varet nga klinika, zakonisht në spitalet shtetërore në drejtim të sjelljes së paralindjes hysterosalpingography të lirë në qoftë se politikën e sigurimit.

Si është procedura GHA

Pas përpunimit, vaginë dhe zgjidhje qafën e mitrës alkoolike të jodit në kanalit cervikal është injektuar pipëz mitrës përmes të cilit mitra ngadalë fluoroscopy kontrolluar injektuar 10-12 ml 60-76 zgjidhje% e agjentëve të X-ray kontrast shkrihet në ujë, e cila temperatura është 36-37 °. Si plotësuar mitër dhe tubat fallopiane të prodhojë X-rrezeve. Nëse X-ray pas 3-5 minutash të ishin vërejtur mbushje tubat pas 20-25 minuta të bërë të shtëna të përsëritura. Duke radiographs të vlerësuar gjendjen e kanalit cervikal, pozicion mitrës, konfigurimin dhe madhësia e lokacionit zgavër dhe qenët i qartë i tubave fallopiane.

Për pacientin procedure HSG eshte si me poshte:

Ju vijnë në klinikë me rezultatet e testeve të gjakut, urinës dhe shtupë, pereodyahayetesya. Një infermiere ju mban në një dhomë ku menjëherë dhe do të jetë procedura hysterosalpingography. Ju duhet të zhvishet dhe të shtrihem në shtrat në shpinë të saj, në bazë të shpinë të saj dhe legen vuri një mbulesë. Kur të përpunimit të drogës gjenital dezinfektues do të jetë një majë pak nga koha. Procedura është pipëz absolutisht pa dhimbje hyrje. Kur një zgjidhje e X-ray përmbajtjes ndjenja në mitër, plotësinë, presion në fund të procesit mund të jetë pak e dhimbshme (e dhimbshme siç është dita e parë e menstruacioneve). Në këtë pozicion ju do të duhet të ngrijë për një kohë, mjeku bëri një çift të shtëna. Pastaj lëngu derdhur.

Studim GHA mund të shoqërohet me ethe afatshkurtër, gjakderdhje dhe dhimbje barku (vetë-kalojë), reaksione alergjike. Ndonjëherë zalisur ndodh pas procedurës GHA.

Një infermiere ju mban prapa në Shtëpinë ku ju otlezhitsya deri sa ajo do të jetë dhimbje barku (nga 15 minuta deri në disa orë, në varësi të karakteristikave individuale të trupit).

Tjetër 5-7 ditë pas procedura duhet të vuloset me tampona medikamente për parandalimin e inflamacion të pelvisit (vënë në një spital ditor).

Pasojat hysterosalpingography

Pas HSG mund të ndot gjakun e rreth një javë, kjo është në rregull. Nëse gjakderdhja është dhimbje të forta ose më të zgjatur ose të barkut vazhdojnë - nevojën për të parë një mjek.

Kundërindikimet hysterosalpingography

Metrosalpingography kundërindikuar në inflamacion akut ose Subacute e organeve gjenitale, sëmundje akute infektive, thrombophlebitis.