Hysteroscopy


Hysteroscopy -. Ekzaminimi i mureve të mitrës duke përdorur një trashësi optik instrument prej 5 mm, e ndjekur nga kryerjen e procedurave diagnostike dhe kirurgjikale. Hysteroscopy mund të zbuluar dhe për të hequr patologjinë intrauterine.


Që hysteroscopy parë i prodhuar Pantaleony në 1869 cystoscope përdorur këtë procedurë diagnostike ka pësuar ndryshime të pabesueshme. Sot lloje të ndryshme Hysteroscopes jo vetëm të sigurojë vizualizimi drejtpërdrejtë të mureve të mitrës, por edhe të mundësojë në Histologji celular vivo.


Modeli hysteroscope më të përdorur gjerësisht deri tani janë: hysteroscope veprojnë Lindemann dhe mikrokolpohisteroskop Ham-Ham 1 dhe 2.

Modeli Lindemann deri më sot ka qenë më i përdorur në praktikën klinike të gjerë për shkak se ajo është e lehtë dhe të besueshme për t'u përdorur, por kërkon kanali i qafës së mitrës zgjerim të detyrueshme për 11 numra Extender Hehara. Modeli Hama ju lejon për të shqyrtuar zgjerimin e endocervical qafës së mitrës kanalit, endometrium dhe të prodhojnë indet në mikroskopi vivo.


Indikacionet për hysteroscopy.


Absolute:

1. Shkelja e ritmit menstrual.

2. Kontakt gjakderdhje.

3. Meno dhe metrorrhagia.

4. Dysmenorrhea.

5. dyshuar patologji intrauterine: (sipas hysterosalpingography).

- accretion intrauterine;

- polyps endometrial;

- hyperplasia endometrial;

- Endometrioza brendshme (adenomyosis).

- fibroids mitrës.

- kockave mbetjet fruta pas abortit artificial apo spontan.

- ligatures në mitër pas seksion cezariane.

- IUD në mitër, pas përpjekjeve të pasuksesshme për të hequr atë.


Relative:

1. Steriliteti në mungesë të shenjave klinike dhe të tjerë të patologjie në të mitrës.


Kundërindikimet hysteroscopy.

1. akute dhe Subacute infeksionet.

2. Prania e III-IV pastërtisë shpifje vaginale (madje pa shenja klinike të inflamacionit të organeve gjenitale).