Biopsi endometrial


Metoda bazohet në ndodhjen e ndryshimeve endometrial theksuar në përgjigje të stimulimit hormonal. Material për hulumtim është e rekomanduar për të marrë 21-24 ditë pas menstruacioneve (në ciklin 28-ditor). Agjentët për t'u ngjyrosur prodhojë hematoxylin dhe eosin ose Van Hyzonu. Në vlerësimin droga llogari për karakteristikat morfologjike shtresës funksionale e endometrium, strukturën e karakterit të stroma dhe gjëndra, sidomos gjëndra. Në një cikël normal në fazën Luteal e kancerit të avancuar, formë pilovidnyye, qelizat e gjëndrave epitelit dritë citoplazmë, bërthamën e zbehtë, të dukshme në lumenin e gjëndra sekrete.


Hipoproduktsiya progesterone shkakton ndryshime gjëndra: ata janë të ngushta ose më të zgjeruar, i drejtë ose dredha-dredha, kolone gjëndrave epiteli, i gjatë, bërthamë e madhe. Hyperplasia gjëndrave-cistike endometrial është e karakterizuar nga gjëndra cistike zgjerim, përhapja zgjeruara të epiteliale trashje të qelizave të tij.