Amnioskopiya amniocentesis


Amnioskopiya


Amnioskopiya - Studimi i lëngut amniotik brenda qeses amniotike me një mjet të veçantë - amnioskopii cila ka hyrë në anë të murit të barkut. Kjo ju lejon për të vëzhguar zhvillimin e fetusit brenda zgavrën. Amnioskopiya qafës kryhet në fazat e mëvonshme të shtatzënisë, lejon përdorimin e mjeteve të ndryshme (p.sh., fetoscope) për të hetuar përmbajtjen e qeses amniotike nëpër qafën e mitrës. Gjatë shqyrtimit të lëngjeve të përfshira brenda zgavrën mund të merret për analizë pa amnion birë; mund gjithashtu të analizohet meconium.

Amniocentezës

Amniocentezës (. Amniocentezës, shell fruta greke Amnion + kentēsis ylli) - membranat birë. Ajo është përdorur në obstetrikë për të marrë lëngun amniotik për biokimike, hormonale, imunitar dhe studimet citologjike për të gjykuar gjendjen e fetusit. Zakonisht operacioni është kryer në shtatzëni mbi 14 javë .; në rastet e dyshuara të shkaktuara gjenetikisht sëmundje apo cen e fetusit, kjo mund të bëhet dhe në një datë më të hershme. Ajo kryhet për administrimin intraamnialnoho e klorur natriumi hypertonic apo përgatitjet e prostaglandins për abortit në tremujorin e II.

Amniocentesis është kundërindikuar në keqformimeve të nyjen mitrës miomes ose vendndodhjen e placentë në murin e parë të mitrës, kushtet e ethshme, të kërcënuar abort.

Amniocentesis kryhet mjek në një spital në një dhomë të vogël operativ. Para kirurgji duke përdorur ultratinguj përcaktojë pozicionin e placentës (për të shmangur duke plagosur atë gjatë birë fetusit fshikëz). Fshikëz është zbrazur. Në mënyrë tipike, membranat birë kryer përmes murit të përparmë të barkut (amniocentezës transabdominal). Birë set varësisht nga lokacioni i placentës dhe këmbë lartësi pjesë paraqitjen e fetusit. Lëkura e murit të barkut mëparshëm trajtohen me 5% zgjidhje alkoolike të jodit. Pastaj, pas anestezi infiltrimit (10 ml 0,25-0,5% zgjidhje novokaina) të bëjë birë e murit të barkut, murin e mitrës dhe membranat gjatësi gjilpërë të trashë prej 10-12 cm. Për të studiuar një shiringë duke fituar rreth 15 ml lëngut amniotik. Në mungesë të kushteve për transabdomynalnoho kryer amniocentezës transvaginal çaj ose rrugë transcervical.

Nën pa mikrobe dhe përcaktimin e vendndodhjes saktë të placentës para komplikime kirurgji (abortit, placentës dhe lëndimet e fetusit, procesi inflamator në predha e frutave) janë të rralla.