Ekzaminim zorrës së trashë dixhital i prostatës


Shqyrtimi i prostatës është quajtur gisht provim zorrës së trashë apo ekzaminim zorrës së trashë. Nga ky studim duhet herët a vonë ballafaqohet shumica e njerëzve. Ekzaminim zorrës së trashë është kryer gjatë ekzaminimit mjekësor rutinë, në qoftë se problemet me urinim apo simptome të tjera të pakëndshme.

Procedura e ekzaminimit të prostatës


Ju duhet të hiqni të brendshme dhe të përfundojë rreth peshqir letre bel në mënyrë që përsëri ishte e hapur.

Gjëndër prostatës është e vendosur në frontin e rektumit. Për mjeku mund të shqyrtojë atë, ju duhet të përkulet. Ju mund të qëndrojë, mbështetur duart mbi tavolinë, ose shtrihen në anën tuaj, vendosur gjunjët e tij presion në gjoksin e tij.

Më shumë gjasa, mjeku juaj do të shpjegojë se çfarë ai do të bëjë, dhe të ju ndihmojë të relaksoheni.

Për të siguruar trupin në pozitë, mjeku mund të vënë një dorë mbi bark të ulët. Pastaj ai e shtyn mollaqe dhe sondazhe anusit.

Faza e ardhshme e shqyrtimit të prostatës - futjen e anusit me një gisht gloved në vaj. Si të depërtimit të thellë në zorrën e trashë, mjeku pushimeve për të lejuar muskul unazor për t'u çlodhur.

Presioni gjatë testit është mjaft e natyrshme, por ende të përpiqet për t'u çlodhur sa më shumë që të jetë e mundur. Pastaj, gjatë inspektimit që ju të përjetojnë më pak siklet. Për të ndihmuar të relaksoheni sphincters, mjeku do të kërkojë pak më të forta (si më parë jashtëqitjes). Në këtë pikë më mirë ngadalë nxjerr ajrit përmes gojës. 

Mjeku shqyrton murin rektumit dhe shtyn prostatës për të vlerësuar madhësinë e saj, prania e tumoreve dhe vulat. Në këtë pikë ju mund të ndjehen të kërkojnë për të urinoj. Disa të përzier përvoja dhe dobësi. Mos u shqetësoni, kjo është normale. Megjithatë, ndjenja i trullosur, menjëherë tregoni mjekut.

Të gjitha provim prostatës merr pak më shumë se një minutë.

Pas ekzaminimit rektal mjeku kontrollon stol mbetur në dorë, prania e gjakut. Ajo mund të jetë një shenjë e hemorroide, polyps ose kancerit të zorrëve.

Ekzaminimi Finger i rektumit mund të shkaktojë siklet, por jo dhimbje. Nëse jeni të lënduar, tregoni mjekut. Hypersensitivity në të prekur mund të tregojë prostatitis (inflamacion i gjëndër prostatës).

  • Nëse keni hemorroide, të njoftojë mjekun tuaj.
  • Në një studim të gojës dhe të merrni frymë ngadalë. A nuk e mbani frymën tuaj.
  • Mundohuni të relaksoheni. Mendoni për diçka të këndshme.
  • Tregoni mjekut tuaj nëse ju lënduar.

Pas ekzaminimit, mjeku do të tregojë pecetë dhe një vend për të freskohem dhe pastaj të raportojë rezultatet.