Gjak në stol, gjakderdhje nga rektumit


Simptomat që lidhen me gjakderdhje nga rektumit:


• Gjak në stol
• stools përgjakshme
• Krovavyykal

Gjak në stol mund të jetë e kuqe të ndritshme, burgundy, e zezë dhe të dukshme, iliskrytaya (të padukshme për syrin lakuriq). Shkaqet e gjakut në stol janë të ndryshme, duke filluar nga të padëmshme, të tilla si acarim të traktit gastrointestinal, të sëmundjeve të rënda të tilla si hemorroide, kanceri.

Gjakderdhje nga rektumit (stools përgjakshme) i referohet gjakut të kuqe të ndritshme nga anusit, shpesh shkëmb dhe / ose clots krovi.Chasche vstrechaetsyarektalnoe gjakderdhje nga zorrës së trashë, rektumit dhe anusit përzier.

Ngjyra e gjakut gjatë gjakderdhje zorrës së trashë shpesh varet nga vendndodhja e gjakderdhje në traktin gastrointestinal. Në përgjithësi, sa më afër burimi i gjakderdhje të anusit, të ndritshme do të jetë gjak. Kështu, gjakderdhje nga anusi, rektumit dhe sigmoid zorrës së trashë, e kuqe zakonisht të ndritshme, dhe gjakderdhje nga rektumit dhe tërthor (zorrës së trashë tërthor dhe disa metra nga anusit) zakonisht të errët të kuqe ose ngjyrë gështenjë.

Disa sluchayahkrovotechenie nga anusit mund të jetë Tsvetayev zezë erë të pakëndshme. Zi, me erë të keq dhe smolistyykal quajtur terren. Melena ndodh kur gjaku është në dy pika kohë të mjaftueshme dhe të mjaftueshme për bakteret për të thyer atë në Kimikatet (hematin), i cili është i zi. Kështu, terren zakonisht do të thotë gjakderdhje nga traktin e sipërm gastrointestinal (p.sh., gjakderdhje Ulçera në stomak ose Ulçera duodenale ose zorrë e vogël).

Ndonjëherë terren rezultatomkrovotecheniya brifingjeve teknike mund të jetë zona e drejta e zorrës së trashë. Nga ana tjetër, gjak nga zorrës së trashë sigmoid dhe rektumit zakonisht nuk qëndrojnë në pika kohë të mjaftueshme për bakteret stalchernym chtobykal. Ndonjëherë, gjakderdhje masive nga dy pika e duhur nga ana e zorrëve ose stomakut të vogël Ulçera apo Ulçera duodenale mund të çojë në bystromuperenosu gjakut nëpër traktin gastrointestinal dhe si rezultat -yaskravo gjakderdhje zorrës së trashë të kuqe. Në situata të tilla, gjaku lëviz në mënyrë të shpejtë se koha nuk mjafton për bakteret për të kthyer gjakun në zi.

Ndonjëherë, gjakderdhje nga trakti gastrointestinal mund të jetë chtobyvyhlyadet shumë i ngadalshëm si gjakderdhje zorrës së trashë apo gjakderdhje melena.Eto fshehur (nuk shihet me sy të lirë). Gjak në stol është gjetur vetëm putemanalizov (provë fekale okult të gjakut) në laborator.

Gjakderdhje është e lidhur shpesh me anemi - humbje hekuri me gjak (mangësi hekuri).

Gjakut në venat formuar normalisht ose stools të lëngshme. Arsyet mund të jenë: tumore (malinje dhe beninje) e traktit gastrointestinal, ulcerative kolit, sëmundja Crohn, diverticula zorrë dhe të tjerët.

Neyzmenennaya të kuqe të gjakut, jo të përziera me një karrige. Shumica dëshmi e gjakderdhje nga hemorroidet ose fissures rektale. Gjak të kuqe të ndritshme në stol janë simptoma të zakonshme për hemorroide. Shpesh ajo është zgjedhja e gjakut të kuq, pa clots në disa raste mund të shkaktojë gjak të errët me mpiksjen. Gjakderdhje hemorroide dërrmuese ndodh gjatë apo menjëherë pas një lëvizje zorrë, të paktën mes të jashtëqitjes.

Gjakderdhje nga anusi edhe tipike për çarjes anal, por një pjesë shumë e vogël e gjakut, qëndron gjatë ose menjëherë pas jashtëqitje.

Gjaku Bold kuqe ndodh edhe në kancerin e zorrës së trashë, kështu që pamja e gjakderdhjes duhet të konsultoheni me një mjek për të kryer hulumtime manual dhe rektoromanoskopyy ose colonoscopy.

Stools lirshme Zi dëshmi e gjakderdhjes masive nga një traktin gastrointestinal. Stools Zi të shkaktuara nga ndryshimet në gjak nën ndikimin e acidit klorhidrik në stomak. Arsyeja për gjakderdhje të tillë masiv ose ulcerat mund të jetë erozioni i stomakut ose duodenale ulcerat, venat me variçe të ezofagut (manifestimit të kesh), medikamente të caktuara dhe substancave helmuese. Veç kësaj, gjakderdhje mund të shkaktohet nga tumoreve malinje te traktit gastrointestinal.

Sëmundjet në bytkrovotechenie kotoryhmozhet nga rektum

• ndarje anal
• Kanceri zorrë
• Polyps
• semundja Crohn
• diverticulitis (diverticulosis)
• Hemorroide
• Ulçera në stomak
• kancerin e stomak

Vozmozhnyeprichiny gjakderdhje nga rektumit

• venat variçe e ezofagut

Shfaqja e gjakut në jashtëqitjen është gjithmonë një simptomë i vështirë që kërkon pjesëmarrjen e një mjeku. Një të vogël, pamja e një herë, prej gjakut të kuq, jo të përziera me prizaporah karrige mund të shkaktohet nga hyperextension dhe këputje të anusit stol shumë e vështirë dhe nuk kërkon ndërhyrje mjekësore.

Shkaqet infektuese e gjakut në stol:

Dizenteri (shigelloza) - një sëmundje, e shkaktuar nga bakteret e Shigella. Bakteret më shpesh ndikojnë në pjesën e poshtme të zorrëve të mëdha, duke shkaktuar dëme mukozale, manifestohet stools të lirshme të shpeshta (10-30 herë në ditë) të përziera me gjak, një sasi të madhe të mukusit, qelb. Karakteristike gjithashtu shprehu cramping dhimbje barku, kërkojnë dhimbshme të rreme për të pastroj - tenesmus; Përveç kësaj, ka një dehje të rëndë - ethe, oznoyu, dobësi, dhimbje në muskuj dhe nyje.

Amebiasis - infeksioni protozoynaya (që do të thotë se agjenti është më e lehtë - amebë). Amoebas të ndikojë edhe në zorrë yndyrë, duke shkaktuar të shpeshta, vakte të vogla diarre të përzier me gjak, mukozë dhe qelb. Amebiasis në mungesë të trajtimit adekuat tenton të kronicitetit, e cila është një rezultat i formimit të ulcerat kronike të zorrëve.

Balantidiasis - infeksion, shkaku i të cilave është edhe më e thjeshtë - balantydiyi. Simptomat janë të ngjashme me simptomat e amebiasis. Shpesh sëmundja është asimptomatike ose i butë, por ndonjëherë nuk është një diarre e vazhdueshme aktuale përzier me gjak.

Për çfarë mjeku për të adresuar pamjen e gjakut në stol

Në paraqitjen sistematike e gjakut në stol duhet të konsultoheni me një mjek - proctologist, koloproktoloha.