Shkaqet, simptomat dhe trajtimi MO - kruajtje apo shkarkimit nga kanali anal


Simptomat si kruarje anale: 


 • kruarje të ulët mbrapa 
 • anus Itchy
 • Kruajtje në anus
 • kruarje zorrës së trashë

Kruarje anale është shkaktuar nga acarim të lëkurës përreth anusit. Intensiteti i kruhet rrit nga lagështia, presioni dhe mënyrë jetese i ulur. Në intensitetin e pikut të kruhet anale shkakton siklet patolerueshme përshkruar nga pacientët si djegia dhe hidhërim në anus. Krehje rritet parehati. Trajtimi i kruarje anale kryhet me kujdes pa fërkim të drejtpërdrejtë ose acarim të lëkurës dhe në anus kujdesshëm higjienës. Përdorimi i fshin me lagështi në vend të letër higjienike, pas një lëvizje zorrë mund të jenë të dobishme. Aplikimi lokal i krem ​​kortizon mund të redukuar inflamimin dhe kruarje, ndërsa përdorimi i zgjatur e kortizon mund të dëmtojë lëkurën. Kruajtje zgjatur anal duhet të konsultoheni me një mjek proctologist. 

Sëmundjet shoqëruar me kruarje anale 

 • ndarje anal 
 • skuqje pelenë 
 • Hemorroide
 • planus liken
 • Infeksion krimb zorrësh
 • Psoriasis
 • Alergjia

Shkaqet e mundshme të kruarje anale 

 • gyp
 • anal lyth (rritja anormale të lëkurës papillomavirus duhur)
 • Ushqime djegëse (mustardë, piper, etj)
 • Infeksionet maja (Candida) në rrudhë e mollaqe 

 • diarre (diarre) 

Shembuj të drogës e kruarje anale 

 • hydrocortisone valerate, Westcort

Mukusit dhe shkarkimi purulent ndodhin në sëmundjet inflamatore dhe neoplastic të rektumit, të tilla si çarjes anal, fistula zorrës së trashë, prolapsi i rektumit, tumoreve beninje dhe malinje të rektumit. Shkarkesë të përgjakshme nga anusit mund të ketë hemorroide, tumoret e rektumit.

E cila kontaktoni doktorin me kruarje në anus, dhe shkarkesë nga anusi

  • proctologist
  • Coloproctology