Dhimbje në mollaqe


Simptomat si dhimbje në mollaqe: 


 • • ass dhemb më të ulët dhimbje prapa • dhimbje në mollaqe

Shumë faktorë dhe sëmundjet mund të shkaktojnë dhimbje në mollaqe. Ata shkojnë nga të përkohshme - bruises dhe lëndimeve, për sëmundje më serioze me pasoja afatgjata të tilla si kanceri dhe artriti e nyjeve sacroiliac.

Të gjitha simptomat që lidhen me dhimbje në mollaqe duhet të vlerësohet në aspektin e intensitetit, kohëzgjatjen, vendndodhjen (s), faktorët rëndues, si dhe prania ose mungesa e simptomave të lidhura për të përcaktuar më saktë shkakun e dhimbjes. 

Sëmundje, e cila mund të ndodhë kur dhimbje në mollaqe 

 • vlim; abscesi; vlim;
 • djeg (ndihma e nevojshme e parë)
 • sëmundje degjenerative të intervertebral disqet ishias
 • semundja Paget
 • mosfunksionim sacroiliac përbashkët  
 • dhimbje të nervit shiatik
 • dëme 

Shkaqet e mundshme mollaqe dhimbje 

 • plagosje (blanë, muskujt që shtrihen, ligaments)
 • bursit 
 • Dëmtimi i organeve
 • kockat e kancerit
 • përbashkët Arthritis sacroiliac (spondyloartropatyy si ankilozuyuchyyspondylit, artrit reaktive, artrit psoriatic)

 • Arthritis e hip
 • artrit infektive sacroiliac përbashkët (bruceloza, infeksion streptokoksike) 
 • stenozë mesit kurrizore kanalit
 • hematoma retroperitoneale
 • tumor retroperitoneale
 • abscesi peryrektalni
 • Rheumatic Polyarthralgias

Trajtimi i dhimbjeve në mollaqe

Procedurat, teste dhe trajtim nga një mjek

Shembuj të drogës me dhimbje në mollaqe 

Medicines përshkruara nga mjeku në varësi të shkakut të dhimbjes.

Për çfarë mjeku për të trajtuar me dhimbje në mollaqe

mjek (mjek i përgjithshëm)