Dhimbje në anus


Në dhimbje akute ndarje anal në anus shumë intensive dhe zakonisht rrit gjatë jashtëqitjes. Shumë dhimbje intensive është vërejtur edhe në hemorroide akute dhe paraproctitis, por kjo nuk ka të bëjë me pastrim.

Dhimbje e lehtë konstante është karakteristikë e sëmundjeve të tilla si hemorroide kronike, fistula të rektumit dhe kanalit anal kancerit. Dhimbje në anus është një tregues i drejtpërdrejtë për trajtim te mjeku