Kurë medikamente presion dhe pilula në presion


Rritja e presionit të gjakut - një nga simptomat më të zakonshme që mund të tregojnë një problem dhe sistemin kardiovaskular, dhe probleme me veshkat, dhe gama e sëmundjeve të tjera. Një numër i konsiderueshëm i komplikimeve të rritjes së pakontrolluar të presionit, të tilla si sulmi në zemër, goditje, përfundojnë vdekje. Sëmundja zhvillohet pa u vënë re, shumë simptoma të ngjashme me lodhje të zakonshëm dhe kohë të gjatë ata nuk i kushtoj vëmendje. Dhe, për fat të keq, më shumë se gjysma e pacientëve të mësojnë në lidhje me praninë e hipertensionit vetëm në zhvillimin e komplikimeve të rënda.


Përafërsisht çdo person i dhjeti ka tension të lartë. Ajo hipertensionit kohë të gjatë nuk mund të jenë manifestime të jashtme. Por në presion tërë trupi punon për ngarkesë të tepruar. Dhe herët a vonë ajo do të shfaqet lodh pectoris, infarkt miokardi, goditje, ulur vizion, dështimi i veshkave.

Aktualisht, ka shumë medikamente efektive dhe relativisht të sigurt që mund të mbajë presionin e gjakut në rangun e duhur. Disa prej tyre ne do të mbulojë në këtë artikull.

Kurë presionin

Trajtimi i presionit të ngritur është individualisht, dhe vetëm nën mbikëqyrjen e një specialisti. Grupet më të zakonshme të drogës antihipertensive janë:

1. Diuretics droga (diuretike). Presioni i gjakut është zvogëluar duke hequr lëngjeve të tepërta dhe disa kimikate nga trupi.

• furosemide (Lasix, Furon) - ka një efekt të fortë, por jo të qëndrueshme. Drogës fillon pune pas 15-20 minuta. Efekti diuretik zgjat deri në 6 orë. Furosemide është e kundërindikuar në hipotension, infarkt miokardi, diabet mellitus, eritematoz sistemik lupus, mëlçisë dhe të veshkave sëmundjeve, si dhe shtatzanisë dhe ushqyerjes me gji.

• hidroklorotiazid (Hydrohlorotiazid, Hipotiazid®) - një efekt të butë dhe i dobët diuretik. Ajo është përdorur zakonisht në kombinim me droga të tjera për të ulur presionin e gjakut. Drogës fillon duke punuar në 50-60 minuta. Efekt diuretik zgjat deri në 12 orë. Hidroklorotiazid është e kundërindikuar në tepër i ndjeshëm, mungesa e urinës, diabeti të rëndë, sëmundja Addison-së, përdhes, në fëmijët nën 3 vjet, gjatë shtatzanisë dhe ushqyerjes me gji.

Droga diuretik treguar të zvogëluar volumin e lëngut që qarkullon në sistemin kardiovaskular. Nëse pacienti nuk ka diabet apo përdhes, trajtimi i hipertensionit të fillojnë përgatitjet ky grup. Kur pranimi i tyre reduktuar përmbajtjen e kripërave dhe ujit në trup, kështu një rënie të presionit.

• indapamidi (Indap, Ravel, Aryfon) - hyri në fuqi. Efekti diuretik zhvillon pas 6-8 orë, zgjat deri në 24 orë. Kundërindikimet mbindjeshmëri ndaj indapamidi, veshkave të rënda apo dështimi i mëlçisë, shtatzënia, laktacionit, e moshës 18 vjeçare, me hyperparatyreoze.

2. Beta-blockers (BB). Efekti anti-hypertensive zhvillohet për shkak të ngadalësimin normën e zemrës, duke ulur barrën në zemër, enët e gjakut zgjerohen. Beta-blockers janë kundërindikuar në tepër i ndjeshëm, bllokadën e sistemit kryerjen e zemrës, një impuls të rrallë, hipotension, astma, shtatzënisë dhe laktacionit.

Qëllimi i beta-blockers kryesisht në të rinjtë. Produkt nga grupi i beta-bllokues është caktuar për një periudhë prej 2-4 javë. Pastaj, pa kombinim efekt të duhur të beta-bllokues me një diuretik ose kalcium channel blockers. Për afatgjatë terapi është e preferuar celiprolol, metoprolol ose bisoprolol.

• celiprolol - pritet efekt maksimal brenda 2-4 orë pas dozës së parë. Kohëzgjatja veprim hypotensive - 24 orë. Kjo ju lejon të caktojë të drogës një herë në ditë, e cila është shumë i përshtatshëm gjatë administratës kronike.

• Bisoprolol (Aritel®, Bidop®, Biol®, Biprol, Bisohamma®, Bisokard, Bisomor, Konkor®, Korbis, Kordinorm, Koronal, Niperten, Tireziya) - Efekti maksimale pritet pas 3 orë pas dozës së parë. Kohëzgjatja veprim hypotensive gjatë 24 orëve. Ka gjetur se me përdorim të zgjatur korrigjim efektiv të presionit të gjakut në 90-95 për qind të rasteve. Gjithashtu ky medikament mund të rekomandohet në terapi komplekse pas infarkt miokardi.

• metoprolol (Betalok®, Betalok® COP, VASOCARDIN, Korvitol®, Metozok®, Metokard®, Metokor Adifarm, Metolol, metoprolol, Ehilok®, Emzok) - Efekti hypotensive zhvillohet brenda 15 minuta pas marrjes së drogës, efekti maksimal pas 2 orësh. Kohëzgjatja - 24 orë.

• BB me efekte vasodilating, të tilla si Carvedilol (Vedikardol®) dhe Nebivolol, janë efekte më pak të theksuara negative metabolike, më të mirë në pacientët me obeziteti dhe diabetit diabetom.Naznachenie Carvedilol kryesisht në rastet kur trajtimi regjimi i pacientëve me hipertension dhe metabolike Faktorët riskaneobhodimo përfshijnë BB.

3. angiotensin-konvertimin enzimë (ACE). Efektet kryesore të këtyre barnave - zgjerimi i enëve të gjakut. Angiotensin-konvertimin frenuesit enzimë janë kundërindikuar në tepër i ndjeshëm, shtatzanisë, ushqyerjes me gji, në fëmijëri, me funksion të dëmtuar të veshkave.

• Enalapril (Bahopril®, Berlipril®, Vazolapril, Koranda, Miopril, Renipril®, Renitek, Ednit®, Enazil, Enalakor, Enam®, Enap®, Enarenal®, Envipril) - Efekti zhvillohet brenda 1 ore pas dozës së parë, maksimale Efekti hypotensive pas 6 orësh, kohëzgjatja-për një ditë. Trajtimi fillon me doza minimale, duke vlerësuar efikasitetin e trajtimit në kushtet e presionit të gjakut.

• perindoprilit (Arentopres, Hipernik, Parnavel, Perineva, Perinpress, Prestarium®, Stopress) - pas një dozë të vetme pritet të reduktojnë ndjeshëm presionin në 6-8 orë kohëzgjatje - 24 orë.

• ramiprili (Amprilan®, Vazolonh, Dilaprel®, Korpril®, Piramil®, Ramihamma, Ramikardiya, Tritatse®, Hartil®) - Efekti zhvillohet brenda 1 ore pas dozës së parë, efekti maksimal hypotensive pas kohëzgjatje 4 6 orë - më shumë ditë.

4. antagonistët kalcium. Ky mjekim të zgjerohet enët e gjakut, por në kontrast me efektin e angiotensin-konvertimin mekanizëm disi të ndryshme të veprimit. Kundërshtarët kalcium janë kundërindikuar në tepër i ndjeshëm, hipotension, sistemi bllokadat kryerjen e zemrës, një impuls të rrallë, arrhythmias, shtatzanisë, ushqyerjes me gji.

Përgatitjet e Kalciumi channel blockers janë rekomanduar sidomos kur kombinohet me aritmi hipertensionit ose angina.

• verapamil (Verakard, Izoptin, mbuluar, Lekoptin®, Finoptyn) - reduktimin e presionit vërejtur 1-2 orë pas dozës së parë, kohëzgjatja e efektit të formave të gjata është 24 orë.
• Amlodipin (Ahen, Akridipin®, Amlovas®, Amlodak, Amlonh, Amlotop, Kalchek®, Kardilopin®, Karmahip®, Korvadil®, Norvask®, Normodipin®, Omelar Cardio, Stamlo® M Tenoks®) - vërehet përmes janar 2 orë pas dozës së parë, kohëzgjatja e efektit të 24 orë.

• diltiazem (Altiazem, Blokaltsin, Dilren, pak biznesit, Zilden, kardio, Kortiazem, Tiakem®) - ndodh brenda 2-4 orë pas dozës së parë, kohëzgjatja e efektit të formave të zgjatur është 8-12 orë.

5. receptor angiotensin II bllokues (valsartanit, losartan, eprosartan). Të gjitha drogat në këtë grup kanë aftësinë për të kontrolluar tensionin e gjakut për 24 orë, duke e bërë atë futje të mundshëm 1 tabletë në ditë. Për efekt hypotensive e barnave duhet të merren për të paktën 4-8 javë. Nga ARB kandesartani takon, efekt antihipertensiv i cili zgjat 36-48 orë.

Kurë presionin në shtatzëni

Trajtimi i hipertensionit në shtatzëni - një detyrë shumë të vështirë dhe të zgjidhur atë vetëm nën mbikëqyrje mjekësore, shpesh në spital. Medikament i përzgjedhur në këtë rast është methyldopa. Në rritje edhe pas një grua shtatzënë presionin e vetme e gjakut duhet të konsultoheni me një gjinekolog. Hipertensionit patrajtuar mund të çojë në eklampsia në shtatzëni.

Aplikimi i barnave presion

Të gjitha këto barna në presionin e përshkruar nga mjeku, pas një ekzaminim të plotë të plotë. Shumë pacientë të gjeni se efekt të mjaftueshme dhe të qëndrueshme hypotensive zhvillohet pas tabletë parë. Kjo nuk është. Ndonjëherë drogës hyri në fuqi të plotë ajo duhet të marrë disa javë. Një tjetër keqkuptim i zakonshëm është se efekti i mirë i dozës mund të zvogëlohet ose të anulojë tërësisht vetë. Pra, bëni shumë e keqe, për shkak se shumë droga janë të ashtuquajturin efektin e "reagim". Efekti është se heqja e barnave në mënyrë të konsiderueshme rrit presionin e gjakut. Prandaj, doza duhet të rregullohen vetëm mjeku. Një tjetër "mit" është pohimi se këto ilaçe që ndihmojnë një fqinj, mik, koleg, familjen dhe të më ndihmoni. Kjo nuk është. Në më të mirë, nuk do të ndihmojë, dhe në të keqe të sjellë dëm të konsiderueshëm. Prandaj, trajtimi i hipertensionit duhet të jetë rreptësisht individuale.

Ndihma e parë për presion

Por çfarë duhet të bëni në rast të një rritje të mprehtë në presionin e gjakut për ardhjen e ambulancës? Në këtë rast mund të ndihmojë droga të tilla si korinfar (nifedipin) ose kapoten (captopril). Të dy droga për veprim të shpejtë duhet të mbahen nën gjuhë deri sa të shkrihet plotësisht. Një efekt i mirë ka një dozë të vetme prej 1-2 tableta furosemide. Pasi droga marrë, duhet të telefononi menjëherë një mjek.

Trajtimi i rritjes së presionit kronike

Ushqimi për hipertensionit, natyrisht, nuk do të çojë në një kurë, por së bashku me të duke marrë ilaçe dhe metodat tradicionale të lejojë më shumë sukses kontroll presionin e gjakut. Ajo mund të jetë e dobishme për të futur në arra tuaja dietë, chokeberry jam dhe buckthorn detit. Përjashtuar tërësisht pije kofeynsoderzhaschye alkoolit, është e këshillueshme për të ndaluar pirjen e duhanit.

Ka gjithashtu mund të rekomandohet në vijim mjetet juridike popullore:

• lëng të gjysmë limoni për të shtuar një gotë me ujë mineral dhe një lugë gjelle mjaltë. Llokoçis. Merrni në mëngjes në një stomak bosh për 7-10 ditë.
• Mix sasi të barabartë të mjaltë dhe lëng të panxhar. Merrni 1 lugë gjelle 4-5 herë në ditë për 7 ditë
• Mix sasi të barabartë të mjaltit dhe pure Kastrati. Merrni 1 lugë gjelle 3 herë në ditë për 7 ditë
• Mix 2 lugë acaroj dhe kopër, derdh një gotë me qumësht, ngrohje, por nuk vlim. Mbush për 10 minuta. Merrni 1 në ditë.

Para se të merrni disa herbs, njihen mundësisht me contraindications për ta.

Mjekësia moderne ka një arsenal të gjerë të barnave për trajtimin e presionit të gjakut. Pra nuk ka rëndësi se hipertension i shoqëruar nga disa siklet apo jo, të ulen dhe të presin për zhvillimin e komplikimeve nuk është ende e vlefshme. Është një fakt i njohur mirë se rreziku nga sulmi në zemër, goditje dhe lezione të tjera të rënda rritet disa herë edhe me një rritje të lehtë të presionit. Prandaj, edhe pas një episod të vetëm të presionit të lartë të gjakut duhet të konsultoheni me një mjek.