Intereson catheters Urethral


Catheters Urethral - një dirigjent gome përdoret për evakuimin e urinës nga zgavrën e fshikëzës. Shpesh, urethral kateteri vënë për qëllime diagnostike ose për të kontrolluar sasinë e urinës gjatë operacionit. Edhe pse ka raste kur urethral kateteri është vendosur në sëmundjet. Për shembull, mbajtja akute urinare për shkak të kancerit ose BPH, urethral kateteri është metodë e vetme e evakuimit aktive të urinës. Kështu, ajo mbetet në zgavrën e fshikëzës në dy muaj, të cilat mund të kërcënojnë zhvillimin e ulcerat presion uretrës apo infeksion fshikëz. Prandaj, kur vendosjen uretral kateteri duhet të shikojmë me kujdes pas tij për të shmangur komplikime të tilla.


Catheters Urethral

Kushtet skenë uretral kateter

Si përmendur, uretral kateteri mund të jetë në kavitetin e fshikëzës te dy muaj. Megjithatë, mbani mend se termi - një periudhë maksimale për një trajtim të tillë, sepse kateteri uretral vendosur në zgavrën e fshikëzës zakonisht jo më shumë se një javë.

Kateteri Urethral në uretrës

Intereson catheters Urethral

Për funksionimin e mirë të kullimit të tillë dhe për komoditetin e pacientit është e nevojshme për të siguruar një lidhje të ngushtë me përshtatës urethral kateter dhe mochepryemnykom. Kjo arrihet duke përdorur adapters të veçanta të gomës dhe clamps. Përveç kësaj, duhet të kihet kujdes fiksimin mochepryemnyka përshtatshëm në trupin e njeriut, pasi këta pacientë kanë tendencë për të udhëhequr një jetë aktive. Fixing mochepryymalnyk mos harroni se ajo nuk duhet të jetë mbi të fshikëzës urinare që mund të kërcënojnë rrymë të kundërt e urinës mochepryemnyka një trup me emrin.

Fixing trupi kateteri uretral

Në mënyrë tipike, për fiksimin tank është e rekomanduar për të përdorur një rrip të veçantë e cila është e bashkangjitur mochepryymalnyk dhe ulur një distancë të shkurtër. Natyrisht, ky fiksim tank nuk është shumë e rehatshme për pacientin, pasi kjo e fundit gjithmonë të lirshme dhe të ndërhyjnë me jetën normale. Pacientët shpesh shkojnë në mashtrim dhe shkurtojnë gjatësinë e rrip, duke ngritur mochepryymalnyk pak më të larta. Kjo ndikon në urodynamics dhe urina merr nga rezervuari në zgavrën e fshikëzës, duke çuar në infeksion sekondar.

Përveç kësaj, nga koha në kohë në fshikëz uretral kateteri duhet të hyjë në një sasi të vogël të zgjidhje antiseptik për të parandaluar infeksionin e mesme. Si këto barna janë shumë të përshtatshme furatsillina ose chlorhexidine zgjidhjet që kanë efekt irritues për mukozën e fshikëzës urinare.

Në parandalimin sekondar të infeksionit në kujdesin e uretral kateterit duhet parandaluar bedsores dhe uretrës. Kjo është bërë përmes vazhdueshëm kateteri uretral rivendosjes në uretrës. Natyrisht, manipulimi i tillë nuk është se e pakëndshme dhe jashtëzakonisht e dhimbshme, por pavarësisht nga kjo, performanca e tyre është një domosdoshmëri, përndryshe sëmundja mund të marrë ngjyra shumë të ndryshme.

Dhe së fundi, nevoja për të kujtuar kur kujdesen për kateteri uretral është zëvendësimi i këtij të fundit. Ajo duhet të kryhet për një herë në javë. Arsyeja për zëvendësim të tillë të shpeshta është se kateteri ka aftësinë për të marrë formën e uretrës, duke kërcënuar e njëjta plagë krevat. Natyrisht, vetë-ndryshon kateteri mund të shkaktojë dëme edhe më shumë, për shkak se kjo procedurë është kryer vetëm nga një mjek në një strukturë mjekësore.

Komplikimet e mundshme të deklaratës urethral kateter

Komplikimi i parë që mund të pritet në pacientët me uretral kateteri është një këputje urethral gjatë shfaqjeve të tij. Prandaj, ajo duhet të mbahet mend se kateteri nuk duhet të kërkoni ndonjë mjek shtëpi të njohur të pacientit, kirurg dhe urolog apo institucion mjekësor.

Komplikimi i dytë që mund të pritet në pacientët me uretral kateter - është, natyrisht, infeksionit. Cystitis mesme jet, i quajtur kateterassotsiirovannym ka rrjedhje të gjatë të ngadaltë. Trajtimin e tij është e komplikuar nga fakti se kateteri ndërsa në zgavrën e fshikëzës, Mukoza vazhdimisht bezdisshëm atë, duke promovuar përparimin e sëmundjes. Në qoftë se në këtë kohë për të tërhequr kateterin për trajtimin e cystitis, ju mund të rritur patologjinë themelore. Prandaj, ju duhet të kujdeset më parë në lidhje me parandalimin e infeksionit sekondar të fshikëzës.

Ndoshta ndërlikim më të rrezikshme në vendosjen uretral kateter është plagë presionin e mukozën e uretrës. Ato mund të diagnostikuar me dhimbje në uretrës dhe lirimin e qelb nga uretrës nga uretral kateteri. Trajtimi i këtij komplikacion është një procedurë mjaft serioze. Ju duhet të nxjerrë kateteri uretral dhe epitsistostomy imponuar - një vrimë të veçantë në fshikëz mbi zonën pubike, përmes të cilit ju mund të largojë urinë dhe drogë administruara.

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov