Heqje e bajameve


Adenotonzilektomiya shoqëruar me një rritje të rrezikut të trashje në fëmijëri


Adenotonzilektomiya - një faktor rreziku në trashje fëmijërisë, sipas një rishikimi sistematik raportuar në çështjen në shkurt të «Otolaryngology-kokë dhe qafë Kirurgjisë» 2011.

"Heqje e bajameve - procedura më e zakonshme kirurgjikale kryhet në fëmijë", - shkruar nga Dr. Dzhekumar Anita Anita (Jeyakumar) (Louis University Saint në St Louis, Missouri), dhe kolegët. "Ka dëshmi se tonzilektomiya lidhur me shtim në peshë, dhe mund të kontribuojnë për trashje pediatrike."

Qëllimi i studimit ishte për të përmbledhur provat e adenotonzilektomii si një faktor rreziku për trashje në të ardhmen. Duke përdorur PubMed dhe Ovid, reviewers identifikuar dhe analizuar literaturë 1970-2009 për pacientët të cilët kanë pësuar adenotonzilektomii dhe kishin preoperative dhe post-operacion peshon.

Kriteret e përzgjedhjes përgjigj 9 studimet që shtoi një total 795 fëmijë pesha paraoperative të cilëve shkonin nga normale për trashje patologjik. Djemtë llogariten për 53,35% të mostrës.

Në grupin e parë 3 studimeve që kanë regjistruar një total prej 127 fëmijëve, indeksi i masës trupore (BMI) u rrit me 5.5% në 8.2%. Në grupin e dytë 3 studime, 419 pacientë të cilët shtuar, pesha e standardizuar është rritur nga 46% në 100% të pacientëve. 3 Në grupin e tretë të studimeve të regjistruar një total prej 249 pacientëve, pesha rregulluar postoperative është rritur nga 50% në 75% të pacientëve. Pesha nuk ka ndryshuar pas një operacioni në pacientët i trashë përcaktuara me dhimbje sa peshon nga 130% në 260% të vlerësuar nga kolegët e tyre.

Kufizimet e këtij studimi janë madhësia e vogël e modelit të plotë, çdo studim i përdorur përkufizime të ndryshme të mbipeshë dhe varg të periudhës së vëzhgimit, dhe informacion të kufizuar demografike.