Terapia e qelizave


Metodat e trajtimit me qeliza burimore


Gjatë trajtimit pacienti merr qelizat 200-300 milion qelizat embrionale dhe riprodhohet ata i guestrooms lehtë celularë në një afat shumë të shkurtër tashmë është disa trilion. Ky vëllim është qeliza të thjeshta mbulohen jo vetëm mbulon humbjen e përditshme, por një mijë herë më superior ndaj tyre. Kështu, aksioneve është replenished, trupi ka humbur gjatë 15-20 viteve të fundit.

Në këtë rast, qelizat burimore nuk do të shpenzohen shpejt - ata janë të dërguar dhe ruhen në të ashtuquajturën "depo", e cila është në të gjitha organet dhe indet. Natyrisht, pas një plotësoj të tillë aktive ndonjë organ rifreskohen dhe të rinj, sepse qeliza të reja dhe aktive zëvendësuar qelizat e sëmura dhe të vdekur të zhvillohet.

Trajtimi me qelizat burimore rikthen imunitetin, përmirësimin e cilësi të lëkurës, rikthen kërc kyçeve, të rritur potencë. Mekanizmi universale e qelizave burimore nënvizon trajtimin e shumë çrregullimeve të funksionimit të trupit.

Qelizat sot burimore janë përdorur me sukses në trajtimin e trashëgimore rëndë dhe sëmundjeve të fituar, sëmundje zemre, sistemit endokrin, sëmundje neurologjike, mëlçisë, trakti gastrointestinal dhe mushkërive, sëmundjet urogjenital dhe sistemet musculoskeletal, sëmundjet e lëkurës. Në shumë raste, trajtimi i hershëm me qelizat burimore fjalë për fjalë "vë njerëzit në këmbët e tyre!"

Cilat sëmundje të trajtohen me qelizat burimore

Qelizat burimore janë trajtuar edhe kur trajtime të tjera janë të pafuqishme. Aktualisht janë shumë metoda të përdorin qelizat embrionale për të trajtuar sëmundje të ndryshme. Kjo nuk është një listë e plotë e sëmundjeve, trajtimin e qelizave burimore të cilat është mjaft i suksesshëm.

Sëmundje e sistemit nervor qendror dhe periferik:

• Stroke
• Rehabilitimi pas goditje dhe dëmtimi traumatik i trurit
• efektet e lëndimit të trurit traumatik (TBI)

• aksident cerebrovascular akute dhe rastit
• trurit të plagosur dhe palca kurrizore dhe pasojat e tyre
• paralizë dhe pasojat e tyre
• sëmundja e Parkinsonit
• semundja Alzheimer
• semundja Raynaud-së, sindromi i Raynaud-së
• myodystrofyya
• distrofia muskulare Duchenne
• nevropati periferike origjina të ndryshme
• nevralgji
• Ishias
• çrregullimet e gjumit
• Sindromi Lodhja kronike (CFS)
• paralizë cerebrale (CP)
• vonuar mendor (CRA)

• Mos e shkaktuar gjenetikisht vonuar mendor
• efektet e meningjitit
• hipoksi neonatale
• encefalopati posthipoksicheskaya
• Sindromi bulbar
• sindroma alternyruyuschye
• skleroza laterale amiotrofike (ALS),
• infarkt cerebral
• ishemi
• Çmenduri
• sklerozë tuberose
• encefalopati

Sëmundjet e enëve:

• vasculitis
• ishemi gjymtyrë
• predhanhrena (ishemi kritik gjymtyrë)

Sëmundjet e lëkurës:

• psoriasis
• blemishes kozmetike
• Burns, ulcera dhe dhëmbëza të lëkurës
• efektet e traumës dhe djegie
• pezmatim i lëkurës
• neurodermatitis
• ekzemë
• pezmatim i lëkurës atopic

Sëmundjet e syve:

• tapetoretynalna retinal distrofia
• atrofi optike
• dëmtime sy
• Kujdesi për sytë

Sëmundjet endokrine:

• diabeti i llojit të dytë
• Pasojat e diabetit para dhe lloji i dytë
• Hyperthyroidism
• hyperthyroidism
• Hypothyroidism

Sëmundja autoimune;

• semundja Crohn
• arthritis rheumatoid
• glomerulonefriti autoimune

Sistemin kardiovaskular:

• infarkt miokardi në periudhën akute dhe në të rehabilitimit pasues

• gjatë shkon sëmundje koronare të zemrës, cardiosclerosis shoqëruar dhe degjenerim të cardiomyocytes

• Dështimi i zemrës
• myocardiodystrophy origjina të ndryshme
• cardiomyopathy
• angiopatiyah hipertension me arteriosklerozës retinal e aortës dhe enëve cerebrale

• zemrës ishemike
• infarkt cerebral

Sëmundjet e sistemit musculoskeletal:

• osteokondroza
• ndryshimet degjenerative në nyje
• Osteoporozën
• Osteoarthritis
• Arthritis
• dysplasia hip
• përdhes
• coxarthrosis
• frakturat
• lëndim, trauma
• distrofia muskulare

Shtetet mungesës së imunitetit:

• Çrregullime të sistemit imun në gratë me rrjedhën e komplikuar e menopauzës

• imunodeficiencave dytësore të etiologies ndryshme

Sëmundjet e gjakut:

• anemia shoqërohet me sëmundjeve të traktit gastrointestinal

Traktit gastrointestinal;

• gastro
• Ulçera (ulcera) e stomakut dhe duodenum
• kolit e etiologji të ndryshme
• pancreatitis
• semundja Crohn
• Shteti predtsirroticheskie
• cerozë
• Pasojat e hepatitit B dhe C
• cholecystitis
• hepatiti kronik aktiv
• Hepatiti akut me verdhëz dhe prania e pamjaftueshmërisë rënda hepatocellular

• pamjaftueshmëri kronike hepatoqelizore

Sëmundjet e zonave urogjenital:

• glomerulonefriti
• prostatitis
• Çrregullime riprodhuese në burrat dhe gratë
• Shkelja e potencë
• mosfunksionim ovarian

Në stomatologji:

• periodontitis të rënda
• periodontitis përgjithësuar

Në Gjeriatrike:

• parandaluar plakjen e parakohshme
• përtëritje
• rivitalizimi

Stem Cell Therapy: Klinikat dhe qendrat mjekësore

Studimi themelore dhe zbatimi i qelizave burimore vetëm nga qendrat mjekësore federale si PG Mjekësi Radiologjike Qendra Kërkimore e Rusisë Akademinë e Shkencave Mjekësore në Obninsk (PG Medtehnolohiya Aesthetic Center mirë) dhe FGU Qendrës Shkencore për obstetrikë, gjinekologji dhe Perinatology Rosmedtehnolohiy (SPF NC Një Hip Rosmedtehnolohiy).