Vitrektomia


Vitrektomia - një operacion kirurgjik heqjen e pjesshme ose e plotë e tejdukshëm. Operacioni është kryer në pajisje okulist një spitalit me përvojë të gjerë klinik dhe praktike.

 Indikacionet:


1. hemophthalmus.
2. Shkëputja e retinës.
3. Lëndimet dhe operacioni me humbje të konsiderueshme të tejdukshëm.
4. objekte të huaja brenda tejdukshëm.
5. prishet retinës madh.
6. retinopati rënda prolyferatyvnaya.
7. opacities konsiderueshme të qelqta.

Kundërindikacionet:

1. perde rëndësishëm kornesë.
2. reaksione alergjike.
3. Çrregullime të rënda koagulimit të gjakut.

Kursi i Operacionit

Ky operacion është kryer në diskrecionin e një mjeku ose nën anestezi lokale ose nën anestezi të përgjithshme. Pacienti shtrihet në kokë tryezë operativ në drejtim kirurg. Me vekorasshiritelya ndarë qepallat dhe fikse në këtë pozicion për kohëzgjatjen e operacionit.

Doktor në sclera bën disa prerje nëpër të cilat instrumente janë futur në sy: vitreotom dhe ndriçim, si dhe pipëz infuzion.

Me këto pajisje të ndara dhe të thithur të tejdukshëm, dhe kjo gropë është e mbushur me vaj silikoni ose të veçantë gaz-përzierje. Mbushjen e hapësirë ​​të brendshme të syrit, ose një përzierje e vajit siç është presion kundrejt retinës të shtresave të ulët dhe të mbajë atë në këtë pozicion. Gjatë operacionit pacienti ndjen asgjë, sepse anestezi kryer paraprak.

Operacioni zgjat një mesatare prej rreth 1.5 orë, por kohëzgjatja mund të arrijë në 3 orë. Kohëzgjatja e operimit varet ashpërsinë e procesit patologjike. Përveç kësaj, jo gjithmonë të kryejë operacionin menjëherë, sepse ndonjëherë ju duhet të bëni atë në faza.

Pas operacionit

Pas një operacioni për disa ditë ju duhet të jetë në spital nën mbikëqyrje mjekësore. Pas operacionit për disa kohë (kjo do të tregoni mjekut) është e ndaluar ashpërsia rritet, bust, ngarkesën intensive vizuale.

Komplikimet e vitrektomise

Ashtu si çdo operacion tjetër, vitrektomia është gjithashtu subjekt i rreziqeve të komplikime, si gjatë zbatimit të tij, dhe për disa kohë pas. Kështu, gjatë operacionit mund të shkaktojë prishet retinës, shkëputja e saj, ndodhja e gjakderdhje, dhe dëme të jetë e mundur për të lente. Menjëherë pas operacionit është rreziku i ri-gjakderdhje, zhvillimin e cataracts, rritur presionin intraokular, shfaqjen e inflamacionit, ndryshimet në corneal, shkëputje retinës.

Në mënyrë tipike, vizioni është restauruar menjëherë pas operacionit, por kjo është vetëm në mungesë të patologji të rënda të retinë ose nervit optik, të rivendosur në harresë kur nuk është e mundur.

Mjekësia moderne tashmë lejon operacioni vitrektomia mbi një bazë pacient i jashtëm, dmth pa pranim në spital (vitrektomia microinvasive). Çdo vit reduktuar mjete diametër, aktualisht operacionet janë kryer përmes tre birë të vogël vetëm 0,3-0,5 mm. Opsionet Përmirësimi në pajisjet vitreoretinalnyh, duke rritur frekuencën e prerjes thikë 2500-5000 rrahje në minutë, mund të zvogëlojë kohën e operacionit, të zvogëlojë operacion traumatike bërë atë më efektive. Përdorimi i burimeve multipoint samofiksuyutsya lehta liron duart e kirurgut për mjete shtesë për të lehtësuar punën e kirurgut dhe të ndihmojë në uljen operacion kohë. Dhe përdorimin e gjerë-kënd të veçantë optik siguron inspektim maksimal të të gjitha pjesëve të retinës, duke e bërë kirurgji më të saktë dhe cilësinë. Në mëngjes, pacienti vjen në spital, mjeku kryen operacionin dhe 2-3 orë pas operacionit pa komplikime dhe pacienti mund të largohet nga spitali. Por pacienti duhet të respektohet në okulist dhe rigoroze në përputhje me të gjitha rekomandimet e mjekut tuaj. Kur operuar dhimbje të syve apo skuqje duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Për fat të keq, kjo nuk është pajisje moderne në shumë spitale.