Alergjen specifike immunotherapy


Alergjen specifike immunotherapy (ASYT) ose alerhovaktsynatsiya - injeksion i mikro-doza të alergjen (substanca që shkaktojnë alergji) në mënyrë që të zvogëlojë ndjeshmërinë ndaj një alergjen të veçantë. Me pomoschyuallerhen specifike immunoterapiiudaetsya deri 90% të reduktuar shenjat e reaksionit alergjik dhe të zvogëlojë nevojën për ilaçe.

Para immunotherapy alergjen specifike është e nevojshme për të identifikuar shkakun dhe alergjen të rëndësishëm duke përdorur teste të lëkurës.

Indikacionet immunotherapy kallerhen-e të Caktuar


Indikacionet immunoterapiiyavlyayutsya kallerhen specifike: rinitit alergjike, conjunctivitis alergjik, astmës (në një rrjedhë të qëndrueshme) është alergjik ndaj helm insekteve.

Kundërindikimet immunotherapy kallerhen-e të Caktuar

Kundërindikimet yavlyayutsyaimmunodefitsity kallerhen specifike immunotherapy, psikiatrike, kanceri, sëmundje të rënda të zemrës, kurs rëndë astma, duke marrë medikamente të caktuara.

Vendimi mbi immunoterapiidolzhen provedeniyaallerhen specifike fizibilitetit dhe të sigurisë të marrë mjekun!

Immunotherapy Vidyallerhen-e të Caktuar

Tre llojet më të përdorura ASYT: si një injeksion nënlëkurës, tableta ose pika për gëlltitje, microgranules nën gjuhë. Kohëzgjatja, frekuenca e vizitave te mjeku apo edhe një qëndrim në spital varet nga lloji i alergjen specifike immunotherapy dhe intensiteti i kursit, një individ përzgjedh mjek allergist-immunologist.

Komplikime të mundshme Immunotherapy priallerhen-e të Caktuar

Immunoterapiimohut Oslozhneiyaallerhen specifike jenë lokale, të tilla si skuqje, kruarje në vendin e injektimit dhe dhimbje koke sistematike, dhimbje të përbashkët, shoku anafilaktik. Frekuenca dhe ashpërsia oslozhneniyallerhen specifike immunoterapiichasto e lidhur direkt me përvojën dhe ekspertizën e specialistit zhvillon ASYT.