Kone, nënshkrimin e lëkurës dhe nën lëkurë


Kone në lëkurë dhe nën lëkurë mund të ndodhë spontanisht, të tilla si infeksionet ose inflamacion i nyjave limfatike, ose goditje në tru. Nuk mund të jetë aq shumë gunga dhe gunga në lëkurë dhe të izoluara. Infeksionet, tumoret, reagimi të lëndimit ose dëmtimit - të gjitha të cilat mund të çojë në ënjtje, vula apo gunga mbi ose nën lëkurë.
Në varësi të shkakut, kone ndryshojnë në madhësi dhe të jetë e fortë ose e butë në të prekur. Lëkura mund të reddened gungë apo ulçerë. Kone mund të jetë e dhimbshme apo pa dhimbje, në varësi të shkakut të dëmit.


Sëmundjet e lidhura me shfaqjen e gungave në lëkurë 

• fytyre (pimples)
• Keratosis Actinic
• vlim; abscesi; vlim
• Kist
• nodosum eritemë
• Lypoma (gunga nën lëkurë e indit dhjamor)
• janë alergjik ndaj stings insekteve 
• keloids
• Qere vet
• Melanoma
• kanceri i lëkurës

Të jetë e mundur shkakton gunga në lëkurë

• xanthoma (Xanthomas - formimi jonormal në lëkurë apo në disa l Materiale të tjera në shkelje të metabolizmit lipidet.)
• kanceri i lëkurës
• fibromë Skin
• nyjet limfatike fryrë
• granuloma anulyarnaya; kiltsevydna granuloma (granuloma annulare)

• hemangioma (gunga me capillaries e rritur)
• Infeksioni / abscesi
• kist intradermal
• keratoakantoma (keratoakantoma, psevdokartsinomatoznoy butak) 
• Lypoma
• Kanceri Metastatic
• Neurofibromatosis (Neurofibromatosis)
• birthmarks (birthmarks)
• granuloma ekzemë
• Lythat
• nodules Rheumatoid
• gjëndra dhjamor Rritja
• hyperplasia
• dhjamor (epidermoide) kist
• Seboreynayy Keratosis
• shards e organeve të huaja
• tumor qelizë Squamous (kancerit të lëkurës)
• skuqje të lëkurës
• sarkoma e indeve të buta
• tumor qelizë basal

E cila kontaktoni doktorin me gunga mbi dhe nën lëkurë

  • Dermatolog
  • sëmundjet ngjitëse
  • Dermatologists dhe sëmundjet veneriane
  • oncologist