Rash


I nxituar


Rash është një simptomë e shumë sëmundjeve infektive. Shpesh kjo njolla është shoqëruar me rritjen e temperaturës. Kombinimi i këtyre simptoma zakonisht shkakton pacienti që menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Dhe kjo është arsye e mirë; Këto simptome mund të jetë një manifestim i sëmundjeve të rënda, diagnozën e hershme dhe trajtimin e të cilat mund të shpëtojë ndonjëherë jetën e njeriut.

Elementet e të pamend:

 • Roseola - pikël të lehta ngjyrë rozë, 1-5mm në diametër; NUK pales kur presion
 • Spot - një vend me ngjyrën e lëkurës ndryshuar që nuk është mbi nivelin e lëkurës: të 5-20 mm në diametër, i zbehtë kur presion
 • Papules - flet arsimimin sipër sipërfaqe të lëkurës ka kavitet brenda diameter prej me pak se 5mm
 • Pllaka - arsimi, ngritur mbi sipërfaqe të lëkurës, me diametër më të madh se 5 mm
 • Nyja - formimi i diametrit sferike më të madhe se 5 mm
 • Blisters - zbehtë lëkurën rozë, një i tmerrshëm disa mbi lëkurë, por nuk ka zgavër brenda. Diametër 2-15 cm ose më shumë. Shoqëruar shpesh nga kruarje
 • Fshikëza (diametër më pak se 5 mm) dhe fshikëz (diametër më shumë se 5mm) - formacioni me një zgavër brenda, që përmban lëng
 • Puçërr me qelb - formimi që ka një zgavër me përmbajtje purulent
 • Petekie - i vogël (më pak se 3mm), gjakderdhje në lëkurë; nuk veprojnë, nuk zbehet kur presion

Për më tepër, lëshojnë të ashtuquajturat elemente dytësore u nxito, se elementet që janë formuar me kalimin e kohës me qelizat primare.

 • Hyperpigmentation - errësuar të lëkurës
 • Depigmentation - lëkurë të zbehtë
 • Flake - fushat e lëkurë lëkurë në papules ish apo fshikëza. Shkallët vijnë në madhësive të ndryshme - nga pityriasis kur lëkura është e mbuluar me miell si për lëkurë pjatë për të formuar thekon të mëdha, të cilat janë të ndara nga zona të mëdha të lëkurës
 • Erozioni - një shkelje e integritetit të lëkurës, zakonisht në fshikëza e autopsisë dhe pustules
 • Kirk - formuar në vendin e sipërfaqeve tharje lagësht

Për diagnozën e duhur është gjithashtu i nxituar i rëndësishëm paraqitjen në trup, e cila fillon skuqje trupi, sa shpejt ata përhapur.

Disa sëmundje infektive, të shoqëruar nga një skuqje të lëkurës:

 • Fruth
 • Rubeola
 • Lisë së dhenve
 • Mononukleoza infektive
 • Tifoid
 • Tifo
 • Leptospiroza
 • Sifilizi dytësor
 • Fruth i keq
 • Periudha akute të infeksionit HIV
 • Septicemia meningococcal

Kur çdo lloj skuqje, veçanërisht në temperatura të larta, ju menjëherë duhet të konsultoheni me mjekun!

Për të kontaktuar mjekun në rast të nxituar

 • sëmundjet ngjitëse
 • Dermatolog
 • Dermatologists dhe sëmundjet veneriane

Fëmija në rast të një shpërthimi shkaktuar një terapist GP klinikën nga shtëpia.