Bruises, të shtypurit, gjakderdhje në lëkurë


Simptomat si lëkurë kaltërosh:


• blanë • hemorragji në lëkurë • Bruising • ecchymosis 

Blanë - dëmtimi traumatik i indeve të buta, duke çuar në këputje e capillaries dhe rrjedhje krasnyeh kletkok lokale të gjakut. Hematoma mund të shihet në lëkurë, si të kuqe-vjollcë pas një kohë të bëhet blu-verdhë-gjelbër, të ngutshme njollë ndodh. Shansi i bymimit apo edemë. Kur një blanë zbehet, lëkura bëhet e gjelbër dhe ngjyrë kafe, si rezultat i metabolizmit të qelizave dhe pigment të gjakut (bilirubin) në lëkurë. Blanë aplikimi mirë lokale të ftohtë tërhequr menjëherë pas lëndimit.

Blanë quajtur si duhet masakër.  Bruises zakonisht rezultojnë nga dëmtimi i enëve të gjakut në lëkurë. Gjakderdhje lokal nga capillaries në lëkurë që ndodhin spontanisht, pa dëme, në të cilat ka zona vjollcë zbardhur quajtur ecchymosis.

Sëmundjet në të cilat lehtë mund të shfaqen gunga dhe bruises

• cerozë (sëmundje të mëlçisë)
• Marfan Sindromi

Shkaqet e mundshme bruising lehtë, gunga 

• Aging Skin
• çrregullime të palcës së kockës 

• Hemofilia
• sëmundjeve të mëlçisë
• Çrregullime të trombociteve (Thrombocytopenias)
• Medikamente (si recetë dhe jo recetë, veçanërisht aspirina, NSAIDs, prednisone)
• sëmundje Willebrand

Për çfarë mjeku për të adresuar pamjen e gungave

traumatologist