Fshikëza në lëkurë - skuqje në formën e flluska dhe blisters fshikëzave


Fshikëza - grumbullimi i kufizuar i lëngjeve të lirë, jo më shumë se 0.5 cm

Fshikëza Bubble se 0.5 cm në diametër

Për këto kushte, skuqjen e vërejtur në formën e flluska flluska dhe:


 • Sëmundja zeroja mace
 • Dhenve (sëmundje infektive është shumë ngjitëse, agjenti është i njëjtë me atë të përhapjes së herpesit në njerëz të shërohen imunitet më të formuar)
 • Impetigo bulloz (infeksion bakterial)
 • Kontakt akut dermatit
 • Pemfigus
 • Zgjebe
 • Dermatitis herpetiformis
 • Toksydermiya drogës (reaksion alergjik)
 • Herpes

Për çfarë mjeku për të adresuar gjatë shpërthimeve flluska dhe flluska

 • Dermatolog
 • sëmundjet ngjitëse