Ethe ethe


Ethe temperatura është mbi 38 gradë C (100,4 gradë Fahrenheit). Gjendja me temperaturë mund të jetë në qoftë se temperatura e trupit tejkalon mesataren normale në 37 ° C (98,6 gradë Fahrenheit).

Ethe një nga metodat e vetë trupit kundër temperaturës boleznyu.Povyshenie trupit, natyrisht, mund të vrasin shumë organizmave patogjene. Për këtë arsye, nuk e marrin shumë të fortë drogë ethe antipiretik për të trajtuar është e nevojshme. Megjithatë, në qoftë se ethe të shoqëruar nga ndonjë simptome të tjera alarmante, ju mund të kenë nevojë për të konsultoheni me një mjek të jetë i sigurt se nuk ka shkelje të tjera serioze zdorovya.Ot ethe në gradë diapazoneot40 C, më sipër, megjithatë, mund të ketë pasoja të padëshiruara, sidomos për fëmijët. Këto mund të përfshijnë jerm dhe konvulsione. Ethet e këtij lloji kërkon trajtim të menjëhershëm (pritjeje antipiretik) dhe thirrni mjekun. Mundësia e trajtimit në shtëpi përfshijnë përdorimin e aspirina ose fëmijët, painkillers tilla si acetaminophen, ibuprofen, dush të ftohtë, qyl për të ulur temperaturën deri sa ndihma mjekësore arrin.


Ethet mayarise praktikisht çdo lloj sëmundje infeksionit. Temperatura matet me termometër. Ethet gjithashtu i quajtur hipertermia, ethe.

Sëmundjet në të cilat nuk është kusht temperaturë

• Cancer
• cat sëmundje zeroja
• Varicella (dhenve)
• Ftohjet, grip, trajtim alergji
• sëmundje lidhës ind
• Virusi Coxsackie
• imët guri
• ethe ethe tropikale
• E. Coli 0157: H7 (E. coli)
• Meningjiti dhe encefaliti virus
• Endokarditi
• Enteroinvasive E. Coli (EIEC)

• Sëmundje pestë
• gastroenterit (grip stomaku)
• rubeolës (Rubeola)
• Grupi B strep
• Virus mungesës së imunitetit njerëzor
• mononukleoza infektive
• semundja inflamatore e zorreve, probleme zorrëve
• sëmundje Kawasaki
• sëmundje Lyme
• Malaria
• melioidoza
• Pneumonia
• virusi respirator sincitial
• Rubeola
• sarkoidosis
• dhimbje të fytit (faringjit)
• Infeksion Stafylokokkovaya (Staphylococcus aureus)
• fyt strep
• Gripi i derrit
• Sindromi i shokut toksik
• toxoplasmosis

• Ethet tiofide
• sëmundjeve të traktit urinar (rriturit UTI)
• Hepatiti Viral
• Virus West Nilit
• pertusis (kolla e mirë)

Ethe Vozmozhnyeprichiny

• infeksion bakterial
• Medikamente (si recetë dhe jo recetë)
• Infeksioni parazitar
• VirusnayaInfektsiya

Droga për të ulur temperaturën e trupit

• Acetaminophen, Tylenol dhe të tjerët.
• acid acetilsalicilik, aspirina, Ecotrin
• analgjezik, antipiretik
• ibuprofen, Advil, fëmijët Advil / Motrin, Medipren, Motrin, Nuprin, PediaCare etj
• naproxen Anaprox, Naprelan, Naprosyn, Aleve

E cila kontaktoni mjeku kur temperatura dhe ethet

  • terapist
  • Ambulanca Doktor në temperatura mbi 39 gradë
  • sëmundjet ngjitëse