Nodules të kuqe në lëkurë, pezmatimi i lëkurës dhe indit nënlëkuror


Inflamacion të lëkurës ndodhet nën ind (qelizat yndyrë), duke rezultuar në formimin e kuqe të dhimbshme nodules madhësinë e një qershi në portokalli, zakonisht i quajtur eritemë me gunga. Këto nodules në lëkurë mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të ndryshme, por rreth një e treta e rasteve shkaku nuk mund të ngrihen dhe eritemë nodosum shihet si një sëmundje e pavarur.

Shkaqet e mundshme nodules në lëkurë


 • Duke marrë medikamente të caktuara (kontraceptivëve oral, jodur sulfonamydov dhe bram.
 • Sëmundjet infektive (tuberkulozit, Infeksionet me streptokoke, yersiniosis, etj.)
 • Sëmundja autoimune (eritematosus sistemik lupus, arthritis rheumatoid, etj.).
 • Sëmundje kronike inflamatore të zorrëve (koliti ulcerativ, sëmundja e Crohn-it, etj).
 • Sëmundje tumor (duke përfshirë gjakut).
 • Shtatzënia.

Çfarë duhet të bëni në rast të nodules në lëkurë?

Në fillim ka pasur eritemë përdorimi gunga mundur pavarur i drogës nonsteroidal anti-inflamator për lehtësimin e simptomave. Gjithashtu e rekomanduar për të mbajtur këmbët tuaja të ngritur (nëse është e mundur), përdorin zakonshëm elastike dhe stockings. Ju mund të përdorni kompresa. Zakonisht njolla të kuqe dhe të dhimbshme për deri në 10 ditë. Dukuri e përsëritur e skuqje të lëkurës duhet të konsultoheni me një mjek për të sqaruar shkaqet e eritemë gunga dhe zgjedhjen e trajtimit adekuat.

Ju nuk duhet të përdorni krem ​​hormonal vetëm, veçanërisht afatgjatë.

Me efikasitetit të barnave jo-steroidal anti-inflamator, sidomos për një kohë të gjatë, shikoni një doktor.

Pavarësisht përdorim të barnave të ndryshme bimor dhe homeopatik, si dhe ndikimin e arsyeve të vazhdueshme eliminuar (droga, kontraceptive hormonale) mund të përkeqësojnë sëmundjen.

E cila kontaktoni në rast të nodules në lëkurë mjeku?

 • Rheumatologists
 • Dermatolog
 • Mjek i përgjithshëm (mjeku i familjes) ose një terapist
 • Sëmundje infektive
 • Pulmonologists, TB