Ekzemë tek fëmijët


Diatez njohur gjerësisht si lëkura alergjik skuqjen fëmijë. Në sëmundjet klassifikatsiitakoho mjekësore si ekzemë nuk ekziston, kështu që ne të përfshijë në kategorinë e simptomave diatez. Në diatez fakt - atopik faza dermatit për fëmijë, kështu që trajtimi diatez në një fëmijë duhet të merret shumë seriozisht për të parandaluar përparimin e sëmundjes dhe kalimin e saj në fazën e rritur.

Diatez më shpesh quhet fëmijët një vit dhe është një reaksion alergjik ndaj ushqimeve që përdoren fëmijë (formula të qumështit artificiale, ushqime), ose nënën e tij në qoftë se fëmija është ushqyer me gji.


Shenjat diatez:

Lëkurës skuqje fëmijë shpesh shfaqet në fytyrë, por mund të mbulojë tërë trupin. Skuqje e porsalindur mund të jetë pimples në fytyrë, në fëmijët e vegjël - skuqje uniforme shpërndarë kuqe, gjithashtu kryesisht në fytyrë, pimples aderimit infeksioni mund të bashkohen, të fëlliqura dhe të rriten në madhësi, formë plagë.

Më shumë për foshnjore dermatit atopic fazë (diatez) dhe fotot simptomat:

Simptomat e alergjive në fëmijën,
simptomat e dermatit atopic.

Trajtimi i diatez

Trajtimi i diatez në fëmijët kalojnë në parimet e përgjithshme të trajtimit të dermatit atopic, ndërsa domosdoshmërisht rrinë dietë hypoallergenic. Nëse simptomet diatez të vogla, mund të ndihmojë në eliminimin e alergjen nga dieta e fëmijës dhe respektimin medikamente hypoallergenic dietë pa trajtim.

Por në çdo rast, një fëmijë me një skuqje të lëkurës për të treguar mjeku për të sunduar nga të lëkurës dhe infektive sëmundje, simptomat janë të ngjashme me diatez (dhenve, rubeolës, fruthit, streptoderma)!

Për çfarë mjeku për të adresuar diatez zbulimit në një fëmijë:

Në qoftë se shenjat e diatez në një fëmijë duhet të tregojë pediatër i tij mund të kenë nevojë të ndihmojë dermatolog pediatrik (diagnozë për diferencim me sëmundje të tjera të lëkurës) dhe allergist.