Lëkura depigmentation njollat ​​e shndritshme mbi lëkurën


Simptomat janë të ngjashme me depigmentation të lëkurës;


• zbehtë e lëkurës • Humbja e pigmentit të lëkurës • Skin depigmentation

Depigmentation i lëkurës mund të shkaktuar nga një numër i kushteve lokale dhe sistemike. Humbja pigment mund të jetë i pjesshëm (p.sh., pas dëmtimit të lëkurës) ose i plotë (p.sh., vitiligo). Depigmentation mund të jetë i përkohshëm (p.sh. për shkak të lënë) ose të përhershëm (p.sh. albinism).

Sëmundjet në të cilat lëkura është depyhmentatsyya

• Vitiligo

Mundur shkakton depigmentation e lëkurës

• Albinism (mungesa e pigmentit të lëkurës gjenetik)

• djegur lëkurën
• Dermatitis (inflamacion të lëkurës)
• Infeksioni (zakonisht kërpudhat quajtur versicolor Tinea, Tinea Alba apo herpes me ngjyrë)
• Steroid (kortikosteroidet pas përdorim i ditës)
• plagosjes, dëmtimit të lëkurës

Për çfarë mjeku për të adresuar shfaqjen e spoteve të ndritshme në lëkurë

Dermatolog