Lëkura atrofi depresioneve gropë në lëkurë


Atrofi - vdavleniye në lëkurë në rezultatet­ato hedh lëng e veshje e guaskës apo dermis.

Lëkurës atrofi vërejtur në sëmundje të tilla:


 • Aging lëkurës
 • Dermatomyozyt (sëmundje fituar indit lidhor karakterizohet nga dobësi të muskujve, skuqjen e lëkurës)
 • Dem diskor kuqe­ chanka
 • Liken sklerotike dhe atrofik (një sëmundje e rrallë që prek lëkurën dhe mukozës, shkaku i panjohur)
 • Scleroderma Kufizuar
 • Lipoid di necrobiosis­ abeticheskiy (manifestime lëkurore e diabetit)
 • Pezmatim i lëkurës Rrezatimi
 • Striae (atrofik në­tensioni band)
 • Përgjigja për aplikimin le­karstvo (aktuale dhe të brendshme­steroid riochahovyh)

Për qëllim të diagnostikimit dhe trajtimit të kërkon konsultim:

 • Dermatolog
 • allergist (për sëmundje alergjike)
 • Kirurgu (me problematike rotsessah.napr. smerald, çiban, etj, sidomos kur shumta apo sende të mëdha)
 • sëmundjet ngjitëse (sëmundjet ngjitëse)
 • neurolog (me herpes zoster, sepse sistemit nervor është e përfshirë)
 • oncologist (me tumore)