Analiza biokimike e gjakut


Nëse ju jeni gati për të dhuruar gjak "biokimi"Gjëja kryesore - data e analizave të refuzojnë ushqimin. Edhe darkë, hani një natë më parë, duhet të jetë e lehtë.

Ju kundërindikuar punë intensive fizike. Situatat e vështira gjithashtu nuk mund mënyra më e mirë të ndikojë në rezultatet e studimit. Pra, të përpiqet të mos jetë i shqetësuar.

Duhet të heqin dorë nga alkooli për disa ditë para studimit.

Në treguesve biokimike të trupit të ndikuar fuqimisht nga droga. Pra, para se të shkojnë për të ndaluar klinikë marrë ndonjë lloj të ilaçeve ishte.


Nëse anulimi nuk është ilaçet e mundur, ju duhet të informoni mjekun tuaj. Kjo do të prezantojë një ndryshim në rezultatet konvencionale të hulumtimeve laboratorike.

Kur sëmundja e veshkave duket kimi gjakut për të përcaktuar ure, kreatinina, urinës dhe të tjerët.

Në një analizë dërguar 5-10 ml gjak nga një venë në toschak.

Shpjegimi i analizës:

Ure

Normë: Deri në 8.7 mmol / L.

Rritja e nivelit të ure në gjak tregon një rënie në funksionin e veshkave, është një nga shenjat e dështimit të veshkave.

Kreatininës

Normal: 115 mmol / l, disa laboratorë japin normën për 120 mmol / L ose 130 mmol / l.

Rritja nivelet e kreatininës tregojnë një rënie në funksionin e veshkave, ajo është gjithashtu një nga simptomat e dështimit të veshkave. Niveli Kreatitina ne gjak eshte nje tregues më sensitive se niveli i ure.

Normë : Burrat 214-458 mmol / L, gratë 149-404 mmol / l.

Rritja nivelet e urinës mund të jetë një shenjë e rënies së funksionit të veshkave dhe mund të tregojë një rritje formimin e acidit urinës në trup, që është, nephrolithiasis urate. Kjo ndodh në përdhes dhe veshka gurë në formimin e urate.

Një pikë e rëndësishme për të marrë gjakut agjërimin duhet të (madje as pi). Gjaku është marrë nga një venë.

Lëkurës dhe sëmundjet alergjike shpesh të shoqëruara me çrregullime të mëlçisë, pankreasit, proteina të dëmtuar, karbohidrate, metabolizmin yndyrë, dhe kjo kërkon kimi gjakut.

Vetë Analiza përfshin përcaktimin se si substanca organike të gjakut (një proteinë mbetur azotit, ure, kreatinina dhe kreatinë, aminoacidet, amoniakut, bilirubin, glukozë, lipide, urinës) dhe materiale inorganike (që kalium, kalcium, magnez, natrium, klorureve , hekuri, bakri) dhe enzimat e gjakut (që ALT, AST, phosphatase alkaline, LDH, Cpk, amylase, lipase).