Analiza e sheqerit në gjak, sheqerit në gjak


Diagnozë "diabet" vënë pacientin në bazë të simptomave: rritur konsumin fluide dhe sekretim në urinë, shtim në peshë, rritjen e glukozës në gjak) dhe sheqerit në gjak.

Analiza e sheqerit në gjak zbulon diabetin në dy format e saj: e insulinës dhe të insulinës.

Analiza e sheqerit treguar për diabet të dyshuar në prani të simptomave: dëshira konstante erdhi mjaft dobësi, dobësim i sistemit imunitar. Analiza e sheqerit në gjak përcakton nivelin e glukozës në gjak. Intervali midis vakt fundit dhe kohën e dorëzimit për analizën e sheqerit duhet të jetë të paktën tetë orë. Lëng dhe çaj në këtë rast janë konsideruar edhe ushqim.


Analiza e sheqerit është një karakter e përsëritur në rast se një person është i regjistruar me endokrinolog. Nivelet e rregullta kontrolloni glukozës kontribuojnë në përzgjedhjen e duhur të dietë, ilaçe dhe insulinë doza. Duke iu referuar analizës së sheqerit, kontaktoni me mjekun tuaj.

Si është e sheqerit në gjak dhe përgatitjen për analizë

Çfarëdo metodë nuk është kryer sheqerit në gjak, ai duhet të marrë në mëngjes, më (nëse nuk përcaktohet ndryshe nga mjeku juaj) me stomak bosh. Gjaku për Analiza e sheqerit marrë nga gisht apo venë në të njëjtën kohë me marrjen e mostrave të gjakut për testet e tjera. Gjaku i marrë nga një pacient dërgohen në laborator për një seri të testeve.

Shpjegimi i sheqerit në gjak

Në një studim laboratorik, sheqerit në gjak përcaktimin Glukoza e gjakut, në qoftë se ajo është përsëritur vendosmërinë e jo më pak se 6.7 mmol / L, duke treguar praninë e diabetit. Glukozës në gjak është normale 70-100 mg / dl ose 3,8-5,5 mmol / l.

Edhe duke marrë rezultate të mira, ju lutemi të siguruar që ju nuk keni predispozicion për diabet (p.sh., faktorët e rrezikut apo simptome të tjera). Fakti se disa njerëz kanë të sheqerit në gjak, të marra në një stomak bosh, është në varg normale pas ngrënies është në rritje jashtëzakonisht të shpejtë. Toleranca (imuniteti) të glukozës - një nga simptomat kryesore të sëmundjeve të rrezikshme - diabetit.   

Në rast të kontestit, dhe për të identifikuar tolerancës glukozës, ngarkesës provë sjellja. Për ta bërë këtë, marrja e gjakut kreshmë, japin pacienti të pijë 250-300 ml ujë, me glukozë tretur dhe çdo 30 minuta gjatë 02:00 bëjë me marrjen e mostrave paltsak gjakut për analizë laboratorike. Në të shëndetshme me rezistencë normale në glukozë glycemia (glukozës në gjak) Agjërimi i më pak se 5.6 MMO / L, në mes të 30 dhe 90 minuta provë - meneee11,1 mmol / l, dhe 120 minuta pas marrjes glycemia glukozës më pak se më pak se 7 8 mmol / l.

Toleranca glukozës shkelje fiksuar në qoftë se agjërimi glycemia më pak se 6.7 mmol / L, në mes të 30 dhe 90 minuta mentshe plotëson ose 11.1 mmol / L dhe 2 orë 7,8-11,1 mmol / l.

Popullariteti erdhi e ashtuquajtura glukozës në gjak aktual. Kjo është, laboratori vizitori nuk përmbahen nga të hahet kur drejtuar në hulumtimet. Në këtë rast niveli i sheqerit tejkaluar shifrën prej 200 mg / dl (11.1 mmol / l), ka shumë të ngjarë, që tregon praninë e sëmundjes. Ju urgjentisht duhet të shihni një mjek endokrinolog.

Para çdo sheqerit në gjak duhet të kontrolloni me mjekun tuaj, si ju duhet të përgatiten për analizë, me metoda të ndryshme të trajnimit në analizën e sheqerit ndryshon.

Hyperglycemia dhe hypoglycemia

Sheqerit tuaj në gjak quhet glukozë, dhe ngritur nivelin e sheqerit në gjak - hyperglycemia. Hyperglycemia - është simptomë kryesore e diabetit. Në prani të hiperglicemia rritur përmbajtjen e sheqerit në gjak është e nevojshme për të reduktuar në normale. Nëse sheqeri në gjak arrin të gjitha nivele të larta kohë, ajo është, përveç kësaj, që ndikon në shëndetin, por edhe të çon në komplikime kronike të diabetit. Këto komplikime janë mbresëlënëse, zakonisht sytë, veshkat dhe këmbët e pacientëve me diabet.

Ne trajtimin e insulinës, nën kushte të caktuara, nivelet e sheqerit në gjak mund të bjerë më e ulët se norme përcaktuar. Kjo është quajtur hypoglycemia. Pacientët me diabet zakonisht të rritur të sheqerit në gjak, duke ngrënë diçka të ëmbël në sasi shumë të vogla. Në njerëz të shëndetshëm hypoglycemia shpesh krahasohen me dietë të pahijshme, alkool, pije e butë, miell dhe e ëmbël, si dhe mbingarkesë të fortë fizike.