Sindromi i qafës-kafkës


Shkaqet sindromi i qafës së mitrës, kafkës


Në mënyrë tipike, sindromi i qafës së mitrës-kafkës shkaktohet nga çrregullime të qarkullimit të gjakut (sidomos si pasojë e traumave qafë) shpinë patologjive verhnesheynoho.

Simptomet e sindromi i qafës së mitrës, kafkës

Një simptomë tipike e sindromi i qafës së mitrës-kafkës janë marramendje dhe pasiguri edhe në një pozitë të ulur, duke tundur dhe dridhjet e trupit, ndjenjë habitur, ataksi, trishtim në kokë, nauze dhe vjellje.

Trajtimi i sindromi i qafës së mitrës, kafkës

Pacientët me sindrom i qafës së mitrës-kafkës duhet t'i përmbahet pjesën tjetër shtrat. Trajtimi ka për qëllim eliminimin e shkaqeve që e ka shkaktuar simptomat në immobilization qafe trauma treguar shpinë qafës së mitrës (korse qafë, ndryshe, e llogoreve gomave).

Vasodilators emëruar, atropine dhe derivatet e saj, droga tonik. Në rast të përzier dhe të vjella të rënda të përdorura torekan (tietilperazin) dhe nëse aplikohen sulmet marramendje vonuar antipsychotics dhe nootropics.

Gjatë rehabilitimit në siptomy stihanii tregon fizioterapi dhe reflexology.