Sëmundje Motion sëmundje Motion


Sëmundje lëvizje apo kusht ukachivanie- përbashkët e dhimbshme. Ata vuajnë jo vetëm ata të cilët udhëtojnë nga deti, por edhe pasagjerët në makina, trena dhe aeroplanë. Zakonisht një person ndjen vetëm pak siklet, por ndonjëherë sëmundja manifestohet në të rënda, krejtësisht të eliminuar mundësinë e saj për t'u angazhuar në të përbashkët. Sëmundje lëvizje kanë tendencë pothuajse gjysmën e fëmijëve që udhëtojnë në makina dhe aeroplanë, dhe pothuajse 100% të udhëtarëve që ishin në bordin e anijes në det të stuhishme.

Shumica sëmundje detare ndodh në anije të vogla dhe makina të vogla. Shumica e saj prek gratë (veçanërisht gjatë shtatzënisë dhe menstruacioneve), fëmijë të moshës 2 deri në 12 vjet, si dhe njerëz të prirur për migraines. Në sensibilitet individuale të kësaj sëmundjeje, pak dihet.


Roli kryesor në zhvillimin e zë makina sistemit vestibular luan (kanalet gjysmërrethor dhe otolity) E vendosur në veshin e brendshëm. Ajo i përgjigjet me pozicionin dhe lëvizjet e kokës. Informacion në lidhje me pozicionin e trupit në hapësirë ​​dhe transmetojë propriotseptory të vendosura në muskujt, tendons dhe sustavah.Sovmestno me Visual receptorët vestibular sistemit dhe proprioceptors ndryshimet rekord në pozicionin e trupit dhe të kalojë për të marrë informacion në tru. Simptomet e sëmundje detare të shfaqet kur ky informacion të bëhet natyrë e monoton e vibrimeve.

Simptomat e sëmundjes lëvizje / sëmundje detare

Simptomat klasike të zë makina përfshijnë parehati të barkut, nauze, vjellje, marramendje, zbehje dhe djersitje të ftohtë. Ushqimit në stomak për të tretet më ngadalë dhe nuk ka uri më shumë se zakonisht.

Profilaktikaukachivaniya / deti

Nëse jeni të prirur për sëmundje lëvizje në të vogla apo të moderuar, ju mund të minimizuar simptomat e saj nëpërmjet masave të thjeshta.

  • Hop në vendin ku kërcyen pak - zakonisht një vend para në makinë, makinën e parë në tren, mes të anijes, dhe aeroplan - vend mbi krahët.
  • Shih objekte të largëta ose të mbyllë sytë tuaj. A nuk e lexojnë dhe nuk e konsiderojnë diçka në taksi.
  • Mundohuni të lëvizur kokën tuaj sa më pak të jetë e mundur.
  • Nëse është e mundur, gënjeshtër të përballet me deri në anën e pasme.

Zakonisht dhimbja ndaluar brenda 15 minutash pas ndalimit. Në udhëtarët, të cilët kanë në mënyrë të përsëritur në intervale të shkurtra, ri-përvojë mocion sëmundje, simptomat janë më pak të theksuara.

Trajtimi i sëmundjes lëvizje / sëmundje detare

Lehtësuar manifestim serioz sëmundje detare ndihmë antikolinergjike dhe antihistamines. Të gjitha medikamente duhet të merren të paktën 30-60 minuta për udhëtim, kështu që ata kishin për të vepruar para se stomaku fillon të reagojnë për të zë makina. Zgjedhja e veçantë e barnave varet nga kohëzgjatja e udhëtimit, simptomat e zë makina, udhëtar shëndetësor efekt qetësues e disa barnave dhe preferencat personale.

Një nga drogat më të efektshme - scopolamine. Ajo mund të përdoret edhe në formë tabletash ("Aeron"), si dhe një copë toke. Plaster përdorur gjatë udhëtimeve të gjata dhe të dobësojë simptomat e sëmundje detare gjatë çdo forme të udhëtimit. Suva është vendosur në lëkurë pas veshit të paktën 4 orë para udhëtimit dhe të vazhdojë të ndryshojë çdo 3 ditë. Për efekt maksimal duhet të rrinë patch për 8 orë para nisjes.

Pllakat janë scopolamine për 6-8 orë dhe mund të përdoren për udhëtime të shkurtra apo të kohës mes etiketë patch dhe fillimit të vlefshmërisë së saj. Pllakat kanë më shumë efekte anësore se sa patch. Më shpesh shfaqet gojën e thatë - ajo ndihet pothuajse dy të tretat e marrë drogë. Efekte të tjera anësore - ulur mprehtësi vizuale (sidomos në njerëzit që vuajnë nga largpamje), nxënësit Dilated dhe bradycardia, dhe të gjitha këto simptoma mund të duket të përkeqësojë apo 24 orë pas aplikimit patch apo ri-përdorimin e saj.

Scopolamine ka ndikim qetësues më pak se antihistamines.

Të gjitha ilaç sëmundje detare mund të reduktojë normën e reagimit, në mënyrë që njerëzit të cilët të drejtuar automjete, makineri të mëdha apo të bie në ujë ajo është e rekomanduar që të përdorin ato me kujdes. Përveç kësaj, këto barna nuk janë të rekomanduara për ata që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare, sëmundjet e mushkërive, mëlçinë dhe veshkat.

Trajtimi mjete popullore sëmundje detare

Disa pacientë që vuajnë nga sëmundje detare, dhe mund të ndihmojë fondet e nefarmakolohycheskye, edhe pse efikasiteti i tyre nuk është konfirmuar gjithmonë me të dhëna shkencore. Ashtu si në rastin e shtatzënisë, nauze dhe vjellje nganjëherë ndihmojnë lehtësimin e xhenxhefil dhe stimulimin e pikave biologjikisht aktive në brendësi të dore tuaj (rreth 5 cm poshtë bazës mes dy tendons e muskujve të dorës). Në çdo rast, përdorimi i këtyre fondeve nuk do të japin efekte anësore.