Alergji në fëmijët dhe të rriturit - Mekanizmat e alergji


Përmbajtje
Alergji në fëmijët dhe të rriturit
Psevdoallerhycheskye (alergjik false) reagimi. Alergji të alkoolit
Shkaqet e alergjive
Alergeneve të mëdha
Simptomat e alergjive
Alergjia tek fëmijët
Trajtimi i alergjive tradicionale dhe mjetet juridike popullore, duke përfshirë gjatë shtatzënisë
Të ushqyerit, pacientët dietë me alergji
Parandalimi Alergji
Më shpesh në temën e alergjisë
Mekanizmat e alergji
Faqe 11 nga 11

Mekanizmat e alergji.


Aktualisht, ekzistojnë katër lloje kryesore të reaksioneve alergjike.

1) Lloji I mbindjeshmëri (sinonim: lloji anafilaktik). Një nga llojet më të zakonshme të reaksioneve alergjike. Zakonisht ky lloj reagime të thotë kur ata flasin për alergji.
Thelbi i reagimit është si më poshtë: i pari-alergjen nuk është një variant i veçantë i përgjigjes imune me formimin e imunoglobulinave E (IgE). Këta antitrupa janë të depozituara në indet (nën lëkurë, në mukozën) e qelizave në një formular të posaçëm: qelizat yndyrë dhe bazofylah. Kur ju merrni një alergjen imunoglobulina E në trup të ndikojë qelizat fyejnë ta dhe ata, nga ana tjetër, të fillojnë për të lejuar përreth indeve biologjikisht substanca aktive. Këto substanca më shumë se 20, por histamine më të rëndësishme dhe leukotrienes. Këto substanca dhe të shkaktojë të gjitha simptomat e alergjisë.

Ky lloj i reagimit është quajtur llojin e menjëhershme nuk është rastësi. Nga momenti i ri-hyrjen e alergjen në inde për zhvillimin e simptomeve klinike mund të marrë nga disa sekonda për 20-30 minuta.

2) reaksioni citotoksik.
Ky lloj i reaksioneve alergjike citotoksike quajtur sepse i formuar për të antigjenit qelizë antitrupave lidhur me ta dhe do të shkaktojë atyre lëndime. Mekanizëm themelor hemolitik anemi, tireotiksikoza, sindromi Goodpasture dhe disa sëmundjeve të tjera.

3) reaksione të tipit immunocomplex alergjike.

Në këtë rast, dëme vetë trupit indeve bëhet komplekset imune (Kompleksi antigjen - antitrupave). Antigjeni ndonjë substancë, zakonisht një burim proteine ​​që shkakton mbi reagimin e sistemit imunitar. Antitrupa (sinonim - imunoglobulina) proteina të prodhuara nga sistemi imunitar për të lidhur dhe të shkatërrojë antigjenet mëdha jashtëqelizor. Lexo më shumë në lidhje me këtë lloj të përgjigjeve imune në një artikull mbi imunitetin.
Reaksionet alergjike tipit Immunocomplex themelor zhvillimin e sëmundjeve të tilla si artriti reumatoid, lupus eritematos sistemik, glomerulonefriti.

4) hypersensitivity vonuar-lloj.
Baza e këtij lloji të alergjisë është reagimi i imunitetit qelizor. Ky lloj quhet vonuar për shkak të zhvillimit të simptomave të marrë disa ditë. Për krahasim mund të përmendim normën e reaksioneve alergjike të tipit të menjëhershëm, e cila është llogaritur në minuta.
Shumica e atyre që lexojnë këtë artikull kanë parë këtë lloj të reaksion alergjik të quajtur në veprim për veten tuaj, kur ata vënë testin Mantoux. Ndodh kur ky test diagnostik "button" është rezultat i rrjedhjeve në llojin e lëkurës vonuar reaksioneve të mbindjeshmërisë.

Së fundi pjesë në llojet e alergji të doja të theksoj edhe një herë se "klasik" është vetëm një lloj i alergji: Lloji I hypersensitivity.