Alergji në fëmijët dhe të rriturit - Alergjia tek fëmijët


Përmbajtje
Alergji në fëmijët dhe të rriturit
Psevdoallerhycheskye (alergjik false) reagimi. Alergji të alkoolit
Shkaqet e alergjive
Alergeneve të mëdha
Simptomat e alergjive
Alergjia tek fëmijët
Trajtimi i alergjive tradicionale dhe mjetet juridike popullore, duke përfshirë gjatë shtatzënisë
Të ushqyerit, pacientët dietë me alergji
Parandalimi Alergji
Më shpesh në temën e alergjisë
Mekanizmat e alergji
Faqja 6 nga 11

Alergjia tek fëmijët.


Fëmijët Allerhiyau ka disa veçori. Para së gjithash, ka të bëjë alergeneve më të rëndësishme që mund të shkaktojnë reaksione alergjike. Në periudhën deri në 5 vjet në vendin e parë në prevalencën janë alergeneve ushqimore. Alergeneve më të zakonshme të ushqimit: qumësht, vezë, arra, peshk. Në moshën prevalencë më të madhe të vjetër tashmë kanë familje (pluhur, alergeneve kafshët) dhe alergeneve polen.

Simptomat e alergjive tek fëmijët me fotot.

Në fëmijërinë e hershme, duke përfshirë porsalindur dominuar sëmundje alergjike ndodhin me lezionet e lëkurës. Kjo alergji e vërtetë rrallë të fillojnë të moshës gjashtë.

Sëmundja më e zakonshme alergjike në deteydo dermatit atopic të vitit. Kjo gjendje alergjike tek fëmijët nganjëherë i quajtur gabimisht diatez. Aktualisht, klasifikimi i sëmundjeve të miratuar në kohë "diatez" nuk është përmendur.

Simptomat e fëmijëve alergjike dermatitau, sidomos në sapolindur zakonisht të parë shfaqen në fytyrë, dhe me alergji serioze mbuluar tërë trupin.

Këtu janë disa fotografi të alergjive në fëmijët nën një vit:

Alergjia tek fëmijët zakonisht manifestohet edhe më qartë se në periudhën e rritur.

Fotografi të tjera të alergjive të lëkurës në deteyvy mund të shihni edhe seksionet perkatëse:

Simptomet e dermatit atopic,
Urtikaria

Prevalenca e lartë e fëmijëve me reagim psevdoallerhycheskye. Shpesh ata janë shkaku i çrregullimeve të ndryshme në traktin gastrointestinal dhe sëmundjet parazitare. Për të dalluar reaksione alergjike pseudo alergji mund të jetë me përvojë vetëm doktorin, kështu që kur zbulimin shenja të alergjisë në e fëmijës nuk e bëjmë vetë-diagnostifikimi, dhe të konsultoheni me një specialist.

Trajtimi i alergjive tek fëmijët.

Trajtimi i alergjive deteyprovoditsya në përputhje me parimet e përgjithshme të trajtimit të sëmundjeve alergjike. Mosha Vdetskom jep efektin më të madh të alergjen - terapi specifike (SIT - terapi), para të cilat ia vlen të përpiqet për të.

Karakteristikat e kursit dhe trajtimin e dermatitit atopik, astma alergjike, rinitit alergjike, konjuktivit alergjike tek fëmijët e përshkruara në nenin:

Fëmijët dermatit atopic
Astma alergjike tek fëmijët

Rinitit alergjik në fëmijën
Conjunctivitis alergjik në fëmijët.