Flushes nxehtë, ndjenja e ngrohjesTides - ndjenja e ngrohjes është e shpërndarë në të gjithë trupin, shpesh ndjehet më i rëndë në kokë dhe qafë. Temperaturën e trupit në këtë kohë mund të rritet në mënyrë të konsiderueshme, dhe puls pak më të shpeshta. Materiali është ose mund të skuqem i mbuluar me njolla të kuqe. Në shumicën e rasteve, si fillimi dhe djersitje e harlisur.

Hot flashes mund të shoqërohet pastaj zgjat nga 30 sekonda deri në disa minuta. Ndërsa Tides janë një simptomë karakteristikë e perimenopause (menopauzës), disa sëmundje mund të ndonjëherë të shkaktojë flashes nxehtë. Medikamente pritjes caktuara, ushqimet pikante, konsumi i alkoolit është i lidhur edhe me shfaqjen e flashes nxehtë.


Edhe pse shkaku i saktë i flashes nxehtë nuk është kuptuar plotësisht edhe mjekët Tides që ndodhin gjatë menopauzës janë të besohet të jetë shkaktuar nga ulur nivelet e estrogjenit dhe kombinim hormonal dhe luhatjet biokimike. Hot flashes shpesh mund të fillojnë të parregullsive menstruale dhe simptoma të menopauzës karakteristike, që është shenjë paralajmëruese e parë e menopauzës. Deri në 40% e grave të moshës 40 me menstruacione të rregullta, tha Cho ata janë flashes nxehtë. Tides nganjëherë mund të shoqërohet me rritjen e djersitje natën (episode atëherë derdhje të ndodhë gjatë natës).

Hot flashes mund të ndodhë edhe në meshkuj. Shpesh ato rezultojnë nga rënie e mprehtë në nivelet e testosteronit te meshkujt që kanë testiseve hequr kirurgjike (si pjesë e trajtimit të kancerit të prostatës) ose që marrin medikamente që kundërvepruar ndikimin e testosterone. 

Sëmundje, e cila mund të shkaktojë Tides

• Profili Alkooli dhe alkoolizmi
• Sindromi Carcinoid dhe tumor carcinoid
• Tides
• Hyperthyroidism
• Menopauza
• pheochromocytoma
• Climax 
• menopauza e parakohshme (arsye mjekësore procedurale) 

Arsyet për Tides

• Konsumi i capsaicin-përmbajnë ushqime (si djegës djegëse)
• mot të nxehtë apo perehretyyy ajrit
• infeksionet (siç tuberkulozi)
• Medikamente (p.sh., antiestrogjenet dhe medikamente të caktuara antihipertensive)
• glutamate monosodium (msg) konsumi
• tumor malinje 
• Climax 

 Ajo që mjekët të zbatohet në qoftë se ka një nxitojnë të gjakut:

  • Gjinekolog
  • Endocrinologist

 Shembuj të drogës Tides

Medicines përshkruara nga mjeku në mënyrë individuale në varësi arsye Tides. Hot flashes, të shkaktuara nga të hahet ushqim dhe ilaçe zhduken pas ndërprerjes së administratës.