Turbullt e ndërgjegjes


Simptomat janë të ngjashme me turbullt e ndërgjegjes:


• të menduarit paqartë
• Mendimet e papërcaktuar
• Konfuzion, konfuzion 
• Disorientation
• disorientation
• Të menduarit Fuzzy
• Paaftësia për të menduar në mënyrë të qartë
• Paaftësia për të menduar shpejt
• Humbja e kujtesës
• Humbja e orientimit
• Memory Përkeqësim 
• Konfuzion
• Ndryshimet e personalitetit mendor
• Mos mendoni në mënyrë të qartë
• Të menduarit Fuzzy

Turbullt e ndërgjegjes - ndryshimit të gjendjes mendore në të cilat njeriu nuk mund të mendoj për atë apo të nivelit të saj të zakonshme e qartësisë. Shpesh turbullt e vetëdijes çon në humbjen e aftësisë për të njohur njerëz dhe / ose vende të treguar kohën dhe datën, për të marrë vendime.  

Turbullt e ndërgjegjes mund të ndodhë befas ose gradualisht zhvillohet me kalimin e kohës. Turbullt e ndërgjegjes mund të jetë për shkak të disa arsye, duke përfshirë lëndim, sëmundje, ilaçe, faktorët e mjedisit, alkoolizmi, varësia e drogës dhe abuzimin e substancave. 

Sëmundje, e cila mund të shkaktojë turbullt e ndërgjegjes

• Alzheimer
• Alarm
• tumor të trurit
• Tronditje
• dehidratim
• Çmenduri
• Depresioni
• keqperdorim i alkoolit ose drogës

• Encefalit dhe meningjit
• Shef lëndimit
• Goditje të nxehtit
• Hypoglycemia
• Hypothyroidism
• dështimi i veshkave
• Skizofrenia
• Sulmi (epilepsi, për shembull)
• Beat
• Sindromi i shokut toksik

Shkaqet turbullt e ndërgjegjes

• dehje alkoolit
• monoksidit të karbonit helmim

• ethe Bardhë, statusi përçart 
• Çrregullime shkëputës
• Mungesë ekuilibri electrolyte 
• Ethet
• Lodhje, Shef lëndimit
• shtrime në spital (sidomos të moshuarit)
• Hipotermia
• hipoksi (oksigjenit zvogëlohet në gjak) në lartësi të madhe

• sindroma Korsakoff
• Dështimi i mëlçisë
• Medikamente
• Kequshqyerja
• çrregullime mendore
• Insomnia

• Toksina
• atak ishemik i përkohshëm (TIA)
• Wernicke Encephalopathy

E cila kontaktoni doktorin me turbullt e ndërgjegjes

  • mjek i përgjithshëm (mjek)
  • neurolog
  • toksikolog
  • traumatologist