Coarsening i tipareve të fytyrës


Coarsening i tipareve të fytyrës është një nga simptomat karakteristike të acromegaly. Ndryshimet ndodhin ngadalë dhe pamja shënoi herën e parë nuk e sëmurë, dhe të tjerët. Si sëmundja shfaqet më karakterizojnë simptomat e saj, coarsening e tipareve të fytyrës në formën e rritjes së harqe vetull, kockave zygomatic, mandibulat, boshllëqet në mes të dhëmbëve. Ndryshimet gjithashtu ndikojnë në indet e buta të fytyrës, e cila gjithashtu e bën fytyrën më të përafërt - rritjen e hundës, buzët, veshët, lëkurës përafërt formon rrudha në fytyrë dhe kokë, sidomos në faqet, ballin dhe qafën. Rritje rritjen e flokëve në trup dhe gjymtyrë. Për shkak të trashje të vokale litarë zë bëhet i ulët gjatë gjumit dhe gërhitës pacientëve.


Ndryshimet e kockave të zbatohen edhe në duar dhe këmbë, ndërsa ajo është në rritje në gjerësi, si dhe eshtra shputë trashje. Rritja e volumit të gjoksit, duke zgjeruar hapësirat ndër brinjëve mund të deformuar shpinë me scoliosis ose zhvillimin kyphosis.

Nëse keni ndonjë coarsening të tipareve të fytyrës, të shoqëruara me simptoma të tjera të acromegaly, atëherë me siguri kalojnë gjithë diagnozë e nevojshme spektrin e sëmundjes.