Shaking lëkundjen e kokës


Simptomat si dridhje:


• Shake
• kreu lëkundje 
• kokë vazhdimisht lëkundje 
• Vibration
• Këmbët dridhje 
• Shtrëngimi i duarve
• drithërimë

- Dridhje beninje

Tërmeti, i cili ka ndonjë shkak të dukshëm, apo mirë, është ndoshta çrregullim më të zakonshme me motor. Ajo quhet familja (i trashëguar) ose rinjve pleqërie. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë të dridhura beninje dhe mund të ndodhë shumë e vështirë, dhe në gjysmën e rasteve nuk ka asnjë tregues i pasurisë trashëgimore të tij. Nuk është zakonisht një të riu apo adoleshencë. Ajo fillon zakonisht me një dorë, pastaj të aplikojnë për një tjetër. Mundur kreu dridhje mjekër, gjuha, bust dhe këmbët herë pas here. Një person nuk mund të shkruajë, të mbajë një filxhan, lugë dhe sende të tjera. Dridhje rritet me zemërim dhe alkoolit. Shake është më e theksuar kur krahët shtrirë përpara. Nëse procesi i përfshirë muskujt e gjuhës dhe laring, gjuha e thyer. Pace nuk është ndryshuar. Trajtimi i këtij lloj dridhje në shumicën e rasteve nuk është e nevojshme. Kur mjeku dridhur mund të përshkruajnë propranololi ose primidone. Nëse dridhje ndodh vetëm gjatë stresit emocional, ajo është e kufizuar në administrimin e vetme e drogës e qetësues dhe efektet e hipnozës. Për shembull, lorazepama 30 minuta para se të situatës dridhje provokuar.

- Dridhje Postural

Nuk mund të jetë beninje dhe të jetë një manifestim i trashëgim, rritje ankthi, sëmundje tiroide, karakterizohet nga hyperfunction saj. Ky lloj i dridhje të provokojë maturi (thyer) si rezultat i alkoolit ose drogës (kokainës, heroinës). Mbidozë e disa barnave apo kimikateve helmuese gjithashtu mund të shkaktojë ethe të tillë. Melkorazmashistyy Postural dridhje gjithmonë më mirë e dukshme, kur një person i tërheq duart rozchepiryuye dhe gishtat. A nuk zhduken gjatë lëvizjes, rritet me përqendrim (kur pacienti përpiqet për të zvogëluar atë.

- Dridhje qëllimshëm

Tru i vogël është përgjegjës për bilancin, kur duke ecur dhe me humbjen e tij atje dridhje intentsionnyy. Ajo ka një lëvizje të përafërt velykorozmashystyy që nuk janë vetëm dhe nuk ka në lëvizje të përbashkëta, sidomos në fund. Pacienti nga një pozicion në këmbë me krahë të hapura dhe sytë e mbyllur nuk mund të merrni në hundë.

Shqetësimi më i madh është lloji i dridhje quajtur asteriksis. Lëvizja kujtoj atë përplasur krahët - një ngadalshëm gabime KOHA përkulje dhe zgjerimin e gjymtyrë.

Sëmundja, ku ka dridhje

  • Abuzimi Alkooli dhe alkoolizmi
  • Hyperthyroidism
  • Sëmundja e Parkinson-it
  • Helmim nga kripërat e metaleve të rënda (p.sh. merkuri)
  • Sëmundja Wilson (një sëmundje e rëndë e trashëguar e karakterizuar nga akumulimin e bakrit në gjak, mëlçisë dhe të trurit indet)
  • Hepatike, frymëmarrjes apo dështimi i veshkave
  • Humbjen midbrain

Shkakton dridhje

• Alkooli ose drogës varësisë 
• sëmundje tru i vogël
• dridhje trashëguar (dridhje Essential beninje zakonisht fillon në moshën e mesme ose më vonë në jetë)

• Frika, frika (stresi)
• Medikamente (si recetë dhe jo recetë)
• dridhje fiziologjike (nga ushtrimi, lodhje)

Ajo që mjekët të zbatohet në qoftë se ka një dridhje:

Neurolog

Shembuj të drogës dridhje 

• Atenolol, Tenormin
• Beta-blockers
• levodopa-carbidopa, Sinemet
• metoprolol, Lopressor, Toprol XL
• propranololi, Inderal, Inderal LA