Shfaqja e thatësi, të çara dhe plagë në lëkurë e ekstremiteteve të ulëta


Nëse keni ndryshimi integritetin e lëkurës së gjymtyrë:


Ndryshimi integritetin e lëkurës mund të jetë vyryadzhayuchy në shkallë të ndryshme nga thatësi dhe plasaritje të lëkurës ulcerat për të zhvilluar.

Arsyet e mundshme për ndryshimin e integritetin e lëkurës:

1) shkalla më e lartë e ulët sëmundje venoz (venash veins, pamjaftueshmëri kronike deje, trombozë dhe thrombophlebitis e venave sipërfaqësore dhe të thella, gyp arteriovenoze).

2) Sëmundja e arterieve të ulët gjymtyrë (atherosclerosis e arterieve të gjymtyrëve të ulëta, obliterating tromboanhiit, lezionet e arterieve të gjymtyrëve të ulëta në diabet, aortoarteriyit jo-specifike).

3) Sëmundjet infektive (erizipelë, etj).

Çfarë duhet bërë kur ndryshon integritetin e lëkurës:

1) Në lëkurë të thatë, të çara mund të aplikoni krem ​​të ndryshme dhe ointments, por të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj.

2) Kur ulcerat duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore.

Shpeshta gabim vetë-ilaçe:

Në mungesë të ekzaminimit dhe trajtimit me kohë ka vazhduar përparimin e sëmundjes vaskulare dhe mund të zhvillojnë komplikime, duke përfshirë infeksionin e defekteve të lëkurës, nekrozë indeve të buta, duke çuar në zhvillimin e gangrenë dhe amputim kërcënuese.

Të cilat mjekët mund të kenë nevojë në rast të defekteve të lëkurës?

  • Mjeku Internist ose i përgjithshëm (mjeku i familjes).
  • Dermatolog.
  • Allergist.
  • Sëmundje infektive.
  • Kirurg vaskular.
  • Kirurg i përgjithshëm.
  • Ekzemë kirurg.