Skuqje e lëkurës së ekstremiteteve të ulët


Nëse keni ndonjë skuqje në lëkurën e gjymtyrëve të ulët:

Skuqje e lëkurës mund të shfaqet si njolla ose mbi gjithe siperfaqen e lëkurës dhe ekstremiteteve.

Mundur shkakton skuqje të gjymtyrëve të ulët:


 • Reaksionet alergjike ndaj ushqimit, barnave.
 • Pickimin e insekteve.
 • Rrobat (alergji kontakti).
 • Rrezet e diellit.
 • Ftohtë.
 • Infeksionet.
 • Helmintet.
 • Sëmundjet e gjakut.
 • Sëmundje autoimune.
 • Trombozë dhe thrombophlebitis e venave sipërfaqësore dhe / ose të thella.

Shpeshta gabim vetë-ilaçe:

 • Përdorimi i zgjatur i antihistamines pa u konsultuar me një mjek.
 • Aplikimi vetë e përgatitjeve të ndryshme bimor dhe homeopatik.
 • Zhvillimi i komplikimeve të sëmundjes dhe progresi i infeksionit.

Çfarë duhet të bëni kur nuk kishte skuqje e lëkurës?

Në fillim ka pasur një skuqje të lëkurës mund të marrë ndonjë agjent antihistamine, dhe pa efekt dhe të rregullt të rishfaqen skuqje duhet të konsultoheni me një mjek për shqyrtim për të përcaktuar shkakun e sëmundjes dhe zgjedhjen e trajtimit.

Të cilat mjekët mund të kenë nevojë në rast të skuqje?

 • Mjeku Internist ose i përgjithshëm (mjeku i familjes).
 • Dermatolog.
 • Allergist.
 • Sëmundje infektive.
 • Kirurg vaskular