Djegia, ndjesi shpimi gjilpërash, të ngrirë, kruarje në këmbë


Nëse ju jeni gati të shqetësuar:

Djegia, ndjesi shpimi gjilpërash, të ngrirë, kruajtje, ajo mund të jetë simptoma të rrjedhës venoz ose arterial të gjakut në gjymtyrë të ulëta.

Të jetë e mundur shkakton ndjesi të pakëndshme në këmbë:


Shkelja e rrjedhjes së gjakut venoz (pamjaftueshmërisë kronike deje, venat me variçe, thrombophlebitis venat sipërfaqësore dhe të thella).

Shkelja e rrjedhjes së gjakut arterial për shkak të lezioneve të arterieve më të ulët gjymtyrë (atherosclerosis e arterieve të gjymtyrëve të ulëta, obliterating tromboanhiit, trombozë dhe emboli e arterieve të ulët gjymtyrë, ndryshimet në muret e enëve të gjakut në diabet).

Shkelja e innervation e enëve të gjakut dhe të indeve të buta të gjymtyrëve të ulët (sëmundje Raynaud-së, dëme nervore në diabet - polyneuropathy).

Çfarë duhet të bëni në rast të ndjesi të pakëndshme në këmbë?

Merrni painkillers dhe antihistamines (ilaçe që heq kruarje, për shembull, tavegil) fondet dhe kërkoni këshilla mjekësore.

Shpeshta gabim vetë-ilaçe:

Përparimi i sëmundjes dhe zhvillimin e komplikacioneve në mungesë të diagnozën dhe mjekimin e duhur.

Një nga më të rënda komplikimet lezionet e arterieve dhe venave: zhvillimi i gangrenë, në të cilën tregon amputim të gjymtyrëve të ulët.

Nëse DVT patrajtuar mund të zhvillojnë emboli pulmonare.

Të cilat mjekët mund të kenë nevojë?

  • Mjeku Internist ose i përgjithshëm (mjeku i familjes).
  • Kirurg vaskular.
  • Dermatolog.
  • Endokrinolog.
  • Neurolog