Çalim


Nëse ju keni një dobësimin e tyre kur ecin;


Çalim - është shfaqja e dhimbjeve në muskuj viç, kur në këmbë që zhduket kur ndalur apo reduktuar.

Të jetë e mundur shkakton claudication përhershme:

  • Lëndime aterosklerotike vaskulare te extremiteteve te ulta.
  • Aortoarteriyit nonspecific.
  • Thromboangiitis obliterans.
  • Sindromi Raynaud-së.
  • Trombozë dhe emboli ulët arteriet gjymtyrë.
  • Angiopatin diabetik (dëmtim të enëve të gjakut në diabet).

Çfarë duhet të bëj me pamjen e claudication përhershme:

Prano analgjezik. Kërkoni ekzaminim mjekësor dhe për të përcaktuar trajtimin. Menjëherë të ndaluar pirjen e duhanit. Monitorojë profili lipidik dhe nivelet e sheqerit në gjak, në praninë e diabetit. Regjistrohu peshën e trupit.

Gabimet e shpeshta të vetë-ilaçe:

Përparimin e sëmundjes dhe zhvillimin e komplikimeve të dëmtojë arteriet e gjymtyrëve të ulët, deri në zhvillimin e gangrenë dhe prerja e gjymtyrëve të ulëta.

Të cilat mjekët ju mund të duhet:

  • Mjeku Internist ose i përgjithshëm (mjeku i familjes).
  • Kirurg vaskular.
  • Endocrinologist