Ënjtje e gjymtyrë të ulët


Ënjtje e gjymtyrë të ulët mund të rezultojë nga faktorët që lidhen drejtpërdrejt me gjymtyrët, si dhe kushtet e përgjithshme (Sëmundjet dhe Kushtet që ndikojnë në gjithë trupin). Proceset e lokalizuara të tilla si trauma dhe infeksioni mund të shkaktojnë ënjtje të këmbëve dhe / ose këmbëve ënjtje në njërën anë. Ënjtje të përbashkët kyçin e këmbës në njërën anë është shpesh rezultat i sprains ose fraktura. Ndonjëherë sëmundjet që ndikojnë në tërë trupin, të tilla si sëmundje të zemrës dhe veshkave ose mëlçisë, mund të çojë në akumulimin e tepërt e lëngjeve (edema), të cilat shpesh janë të përqendruar në këmbë, e cila çon në ënjtje të këmbëve, jo vetëm, por edhe këmbët dhe këmbë të ulët. Ajo gjithashtu mund të ndodhë me sistemin e ngjeshur venoz që mund të ndodhë në shtatzëni dhe trashje. Sëmundjet e nyjeve, të tilla si artriti, mund të ndikojë edhe në nyjet e këmbëve dhe këmbët, duke rezultuar në ënjtje të zonave të përfshira. Procedurat e kyçin e këmbës dhe edemë këmbë varet nga sëmundje të veçantë.


Më shumë për këmbën ënjtje si ekzaminuar për të cilat mjeku të kthehet dhe se si të trajtojnë artikullin "Këmbët fryrë - një simptomë e sëmundjes"