Dhimbje në gju në gju


Gju përbashkët është sustavom- më të rrezikuara kryesisht për shkak të strukturës së tij komplekse dhe caktuar për atë ngarkesa. Ortopedi dhe Traumatologji përballur çdo ditë me shumë pacientë ankohen për dhimbje në gju gjatë zgjatjes, në pjesën tjetër, ose duke ecur.

Shkakton dhimbje në gju, nuk është shkaktuar nga sëmundja


Dhimbje vaskulare në gjunjë lindin për shkak të përkeqësimit gju qarkullimit të gjakut. Ato zakonisht fillojnë në adoleshencë, një periudhë të rritjes së shpejtë - që zhvillimin e enëve të gjakut në rritje adoleshentët shpesh nuk të mbajtur ritmin me rritjen e shpejtë të eshtrave. Por intensiteti i tyre, pas 18-20 vitesh zakonisht ul (dhe nuk rritet me moshën, siç është rasti me artrit) nuk janë të shoqëruar nga një rënie në lëvizshmëri e gju. Dhimbja zakonisht është simetrik.

Sëmundje, e cila është e shoqëruar me dhimbje në gju

Sëmundjet në të cilat ka dhimbje në gju, janë shumë të ndryshme, për shkak të kompleksitetit të strukturës dhe funksionit të gjunjë. Dëmtimi në gju mund të ndikojë në ndonjë nga ligaments, tendons, ose "pouches"Mbushur me lëngun (bursit) që rrethojnë gju të përbashkët, si dhe kockave, kërc dhe ligaments që formojnë një lidhje të drejtpërdrejtë.

Masakër në zonën e përbashkët gju është e karakterizuar nga hemorragji të kufizuar në inde të buta në nyje, ënjtje dhe ndjeshmëri lokale që pengojnë lëvizjen. Si rezultat i grevës ndërprerë microcirculation në indet. Dëmtimi i enëve të gjakut dhe mbaresa nervore duke shkaktuar shkallë të ndryshme të hemorragjike, edemë dhe dhimbje.

Hemarthrosis Traumatik gju ose gjakderdhje në zgavrën e përbashkët zhvillohet si me bruises, dhe lëndime të rënda në një të përbashkët; zakonisht shoqërohet me dëmtimin e menisk, ligaments, kapsula, kockave. Kur hemarthrosis derdhur gjaku prek membranën synovial, duke shkaktuar atë të bymehet dhe ënjtje Villi synovial, i cili nga ana e tij fillojnë të prodhojnë sasi të tepërt të lëngjeve synovial. Natyra e lëngjeve të largët mund të gjykojë vendndodhjen dhe peshën e strukturave dëme kyçeve. Në qoftë se gjaku i larmë mbizotëron, ne mund të supozojmë këputje synovial membrana, ligament cruciate, lëndim menisk në zonën prikapsulyarnoy brendshëm. Nëse kërc kyçeve dëme dhe këputje meniscal transhondralnom e gjakut në të përbashkët është zakonisht jo. Për dëmin e karakterizuar nga kocka në të përbashkët me pika yndyrë në gjak. Heqja e gjakut nga të përbashkët dhe larja e rekomanduara për parandalimin e kronike sinoviti sero-fybrynoydnoho kur shumë prej exudate fibrinë, i cili ra në fije të veçanta dhe clots që mund të rriten enët e gjakut për të formuar Villi gjysmë.

Hendeku Nesh (Plotë ose të pjesshëm). Dëmtimi në ligament jashtme anësore të përbashkët gju është më pak se brenda, dhe ka tepruar devijim këmbë të ulët medially (p.sh., këmbët podvorachivaniya). Hendeku është shpesh e plotë, mund të kombinohet me thyerje ndashëm kokë të kërci. Pacienti ankohet për dhimbje në dëmtim të rritet me devijimit këmbë të ulët medially. Lëvizja është e kufizuar. Hemarthrosis përbashkët Patriotike vendosur. Ashpërsia e simptomave varet nga shkalla e dëmtimit të ligaments të përbashkët gju. Kur i plotë këputje duket rozpuschenist (lëvizshmëri e tepërt) në të përbashkët.

Dëmtimi në ligament brendshme anësore të përbashkët gju shpesh, por dëmtimi i saj është zakonisht i paplotë. Lëndimi ndodh këmbë kur tepruar devijim më të ulët të jashtëm. Hendeku Side komunikimi është e kombinuar shpesh me thyerjes brendshëm menisk dhe dëmtimin e kapsulë të përbashkët, e cila mund të diagnostikuar gjatë rezonancë magnetike të përbashkët gju. Pacienti ankohet për dhimbje kur probing, lëvizjet, devijimi shin njerkun e jashtme të përbashkët. Duket hemarthrosis. Lëvizja është e kufizuar. Këputje e plotë e shoqëruar me lëvizjen e tepruar në të përbashkët.

këputje cruciate ligament, të vendosura në brendësi të përbashkët, shpesh hemarthrosis. Prandaj, diagnoza e këputje të komunikimit në periudhën akut është shumë e vështirë, sepse kur hemarthrosis është pothuajse e pamundur për të studiuar simptomë "sirtar" karakteristike dëme cruciate ligament. Për të studiuar këtë simptomë duhet të kthehen brenda 3-5 ditëve pas birë apo gjakut të përbashkët dhe heqjen. Trajtimi i cruciate ligament këputje operative.

Dëmtimi në menisk (Meniskopatiya) - plagët më të zakonshme të përbashkët gju, nganjëherë e vështirë-diagnostikuar. Lëvizja mprehtë pazakontë në hip përbashkët është ndërruar në këmbët fikse dhe këmbë të ulët ndonjëherë shkakton ndarjen e menisk apo për të shtypur atë në mes kockat e tua. Shpejt hemarthrosis ndodh; përcaktohet nga bllokada simptomë të rëndësishme - pacienti nuk mund ta shpjegoj plotësisht këmbën në gju. Kjo situatë kërkon referimin menjëhershme të traumave të eliminuar bllokadën. Shpesh bllokada hemarthrosis përbashkët vetëm lejohen gjithashtu të zgjidhë në 5-7 ditë dhe pacientit, pa kaluar nëpër, vazhdon. Bllokada përsëritet, por çdo herë dhimbje pas menisk dhe hemarthrosis kufizimeve të janë më pak. Por kjo është një situatë shumë serioze për shkak menisk kufizim përsëritur me kalimin e kohës (brenda 1 viti) të çojë në zhvillimin e deformimeve Arthrosis dhe pastaj ka meniskektomiya (heqja e menisk) është i paefektshëm.

Edhe në dyshimin më të vogël menisk lot nevojshme këshillim traumave dhe radiografi të përbashkët. Ky i fundit është shpesh një kombinim i lëndimit menisk të frakturave intraarticular.

Përmbysje kronike patellar (Offset kupë) relativisht të rralla (0,4-0,7% e të gjitha çrregullimesh), por shpesh recurs në të ardhmen. Në rastin e zhvendosjes përhershëm te fëmijët, zakonisht nga mosha formë gjë e shëmtuar të përbashkët gju në një valgus (X-formë) këmbë devijim dhe funksion progresiv na¬rushenie e gjymtyrë. Në shumicën e rasteve vozni¬kaet zhvendosjen e jashtme e kupë, të paktën - brenda. Zhvendosja e rrallë i kupë, i quajtur rrotullim, ne te cilin povorachivaet¬sya kneecap rreth boshtit të saj. Pacientët me jostabilitetit kronik patellar shqetësuar për dhimbje në pjesën e përparme dhe sipërfaqen e brendshme të përbashkët gju. Ata mund të ankohen për një ndjenjë të jostabilitetit, rozpuschenosti gju. Në ekzaminimin e pacientëve me metoda speciale të përcaktuar shkallën e zhvendosjes së kupë. Sqaruar diagnozën me X-ray.

Inflamacion i tendons (tendonitis). Shkaqet e tendinitis janë:
- stres të konsiderueshëm fizik në nyje për një periudhë të gjatë kohore.
- dëmtimi;
- infeksione te shkaktuara nga bakteriet, të tilla si gonorresë;
- prania e sëmundjeve reumatike (përdhes ose artrit);
- Reagimi alergjik ndaj barnave;
- karakteristika anatomike të strukturës së trupit: gjymtyrë të ndryshme gjatësia promovon tendinitis e gju të përbashkët;
- dobësuar pjezë ose korrigjojë zhvillimin e tyre;

- Dështimi për të korrigjuar sjellje.
Simptomat më të theksuara të tendonitis janë dhimbje dhe lëvizshmërinë e kufizuar. Dhimbje në vendin e inflamacionit dhe zonat përreth e vazhdueshme, pasim i gjatë. Dhimbja mund të shfaqet papritmas, por nganjëherë rritet dhimbje në proporcion si rrit inflamacion. Nuk ka ndjeshmëri në rritje në probing pjezë prekur.

Bursit - Inflamacion çanta periarticular (bursa), i cili përmban lan përbashkëta lëngun. Simptomat e përbashkëta të bursit: skuqje, ënjtje, dhimbje dhe ndjeshmëri e kupë, lëvizshmëri të kufizuar në të përbashkët. Nëse bursit le të shkojë në një shtet të inflamacion kronik, ka mundësi të mbështjelljes, nga të cilat ju mund të shpëtoj vetëm nga operacioni.

Sinovit - Ky inflamacion i membranës synovial që mbulon brenda zgavrën përbashkët. Ajo formuar efuzioni, e cila akumulon në qese përbashkët. Në lëndimit sinovit mund të zhvillohet në proceset e ndryshme autoimune, çrregullime metabolike, kundër sëmundjeve ekzistuese (gju artroze përbashkët) inflamacion në gju mund të jetë e mesme në natyrë (sinoviti reaktive të përbashkët gju). Zakonisht, inflamacion është natyra pa mikrobe (dmth pa infeksion) dhe tregon formimin e rrjedhje lëngshëm. Nëse infeksioni i bashkohet, karakteri ndryshimet synovial fluide, duket pleh dhe zhvilluar sinoviti purulent. Simptomat shfaqen gradualisht gjatë disa orë apo edhe ditë pas lëndimit. Përbashkët është rritur në vëllim. Fluid si shpërthyer strukturën vnutrisuhlobni deformon konturet gjunjë. Kufizuar funksion të përbashkët, por ndarja nuk është shoqëruar gjithmonë me dhimbje. Megjithatë, dhimbja është ende tipike për këtë sëmundje, por ajo nuk është e ashpër dhe e shurdhër, me intensitet të mesëm. Lëkura gjatë të përbashkët nuk është flushed, temperatura është rritur.

Kist Baker - Soft elastike formimi i dendur tumor, i cili zhvillon prapme të gju (fossa popliteal në). Lëkurës mbi ngjyrën ënjtje normal që nuk është ngjitur në indet themelore. Kist Baker me aktet më të shpjegoj gju. Kur lakimi është reduktuar në madhësi apo plotësisht zhduket. Shfaqja e Bakerit kist është rezultat i ndonjë sëmundje të përbashkët gju, më të shpeshta janë: lëndimi të përbashkët, dëme dhe ndryshimet degjenerative të menisk, dëme të përbashkët kërc, sinoviti kronike (inflamacion i membranës synovial e nyjave), osteoarthritis, artrit patellofemoralnyy, osteoarthritis, artrit reumatoid. Kist Vizualisht Baker është një edukimi dendur elastike rrumbullakosura në fossa popliteal, e cila mund të jetë vendosur diskrete në gju dhe është në mënyrë të qartë në favor të shpjegoj të përbashkët. Në zonën popliteal mund të jetë siklet apo presion (dhe nganjëherë - dhe dhimbje), vështirësi ose dhimbje në lëvizje në gju. Me sasi të konsiderueshme Baker kist nëpërmjet ngjeshjes së enëve të gjakut ngjitur dhe / ose rrënjët nervore mund të jetë këmbë ftohtë lëkurës nën gju, mpirje, ndjesi shpimi gjilpërash, "zvarritje", ënjtje dhe shenja të tjera të qarkullimit dhe innervation. Nga kist Baker komplikimet e mundshme përfshijnë zhvillimin e thrombophlebitis dhe trombozë të thellë deje e këmbë të ulët, zhvillimin ose forcimin ekzistuese variçe venat e nënlëkurës dhe thyerje e murit kist që shfaqet dhimbje të mprehtë të rënda, skuqje e lëkurës e prapme të këmbës, rrit temperaturën lokale, ënjtje.

Sëmundjeve Hoff është dëmi dhe degjenerimi i indeve yndyrë përreth gju të përbashkët. Kjo është gjendja e vështirë diagnostikuar se është ngatërruar shpesh me dëmtimin e menisk, ashtu-quajtur "të miut të përbashkët" - fragmente të kërc ose kockave në të përbashkët trupit. Pa sëmundje gju leximit trajtim Hoff "jastëk yndyrë" pushon për të kryer funksionin e tij e tampon - sëmundja bëhet fazë kronike, e cila rrit rrezikun e osteoarthritis gju mund të provokojë dhimbje të vazhdueshme në gju për vite me rradhë. Më shpesh, kur lëndimit të gjurit është dëm lobules yndyrë, zhurma e tyre, gjakderdhje dhe ënjtje të indeve. Në vend të qelizave të dëmtuara në rritje indeve fijor që nuk mund të kryejnë funksionet e indit dhjamor. Në disa situata sëmundje Hoff mund të zhvillohet kundër sfondit të gju osteoarthritis ose nën ndikimin e ndryshimeve hormonale, të tilla si gratë në menopauzë. Në fazën akute të sëmundjes mund të dëmtojë trupit yndyrë janë diagnostikuar gjatë inspektimit. Përveç dhimbjeve në gju, quadriceps ënjtje dobësi, një tipar karakteristik i prekje është lokalizuar. Por faza kronike nuk është gjithmonë e lehtë të përcaktohet - mund të duhet një hetim MRI, CT ose Arthroscopy në mungesë të përgjigjes ndaj trajtimit konservativ.

Sëmundje Osgood - Schlatter (Tuberosity Osteochondropathy e këmbës). Shpesh ka është rritur pas ushtrimit ose lëndimit, tensionit kupë ligament. Ajo prek kryesisht djem adoleshente të moshës 13-15 vjeç të përfshirë në sport. Simptomat janë dhimbje, ënjtje në kockë tibial tuberosity.

Artrit- Inflamacion të përbashkët, e cila ndodh shpesh në sëmundje të tilla si reumatoid, reaktive, artrit psoriatic dhe sëmundje angilozues, reumatizmi, përdhes. Tiparet karakteristike - dhimbje artikulare, ngurtësi, lëvizshmëri të kufizuar të nyjeve, ënjtje, ethe në zonën e prekur, gjë e shëmtuar e përbashkët.

Indeve të buta ënjtje në artritin

Deformimeve osteoarthritis - Kjo është një sëmundje të përbashkët që është e karakterizuar nga lezione të (hedh lëng dhe shkatërrimin) kërc e nyjeve me të njëkohshme deformim dhe kokat e ristrukturimit kockat. Në fazat e hershme të artritit manifestohet me simptoma të tilla si dhimbje, zakonisht ndodhin në fillim të lëvizjes pas tjetër, dhe këto janë dhimbje mjaft shpejt. Me përparimin e mëtejshëm të dhimbjes gjatë lëvizjes intensifikuar, duket se jo vetëm kur shoferi, por edhe në paqe, nuk është një ndjenjë e ngurtësi e nyjeve, duke kufizuar lëvizshmërinë e tyre. Kur deformuar Arthrosis të përbashkët gju është një deformime të konsiderueshme këmbët, devijimi i tij aks nga një vijë të drejtë, e cila çon në vështirësi dhe paaftësia e plotë e përbashkët. Së fundi, në fazat e fundit të deformimeve Arthrosis të çon në shkatërrimin e tij të plotë. Për të rivendosur funksion të përbashkët, lehtësim dhimbje, restaurimin e gjatësi gjymtyrë gju kryer përbashkët.

Osteoarthritis rënda e gju X-formë deformim të gjymtyrëve

Kupë Hondropatiyi - Gjendja patologjike karakterizuar nga ndryshimet degjenerative dhe necrotic në kërcit kyçeve të kupë. Ka direkt pas lëndimit të intensitetit varion, dhe në sfondin e traumatizimit kronike, dhe sidomos kur zhvendosja anësore e kupë. Pacientët ankohen për dhimbje në kneecap, e cila e rrit me aktivitet fizik. Qëndrimi në gjunjë shumë të dhimbshme edhe për një kohë të shkurtër. Gjetja gjymtyrët më të ulët në një pozitë të ulur, të tilla si udhëtim të gjatë në makinë gjithashtu mund të shkaktojnë dhimbje në kupë. Në lëvizjet e gju mund të dëgjohet kërcitja ose duke klikuar tingujt ndodhin.

Hondromatoz gju - Sëmundje të zgjatur progresive e etiologji të panjohur që është formimi i nyje të shumta kërc brenda përbashkëta çanta synovial membranë. Chondrichthyes nyjet mund të ketë një madhësi nga disa milimetra deri në disa centimetra, dhe numri i tyre varion nga disa pak për disa dhjetra subjekte. Në një numër i madh i nyjet kërc ose formimin e nyjeve të mëdha shfaqen dhimbje të moderuar, ekziston një kriza dhe lëvizshmëri të kufizuar në ënjtje gjymtyrë prekur të përbashkët dhe formimin e "miut të përbashkët" - tensionoj. Mund nastupt shtrembërim të mprehtë dhe kufizimin e rëndësishme e funksionit të përbashkët.

Sëmundjeve Koenig ose ndan (vidtynayuchyy) osteokondroza (ostehondrit) - një sëmundje në të cilën zonë kërc që mbulon kockat gradualisht shtresohem dhe mund edhe tërësisht të ndarë nga kockave. Në gju ajo ndikon vetëm condyle e femurit ose kneecap (kneecap). Simptomat varen nga faza e sëmundjes. Në fillim të sëmundjes pacienti ankohet e ngushtë në të përbashkët dhimbje, të vogla. Me progresion vërejtur rritje dhimbje në nyje, aty sinovit. Ndoshta ndarja jo e plotë e zonave të vdekur e kërc, mund të bllokojë të përbashkët (copë rezulton e ndarjes kërc, çon në përçarje të përbashkët). Fushat Tjetër gangrenizuar e kërc krejtësisht të ndara nga kockat, bllokadën e mundshëm të dhimbje të përbashkët dhe përparimin e sinoviti. Nëse sëmundja është e gjatë, çalim redukton varg e levizjes në të përbashkët gju dhe atrofi të kofshës quadriceps.

osteoporozën një ndryshim në strukturën e indeve të eshtrave, e cila çon në rritjen e brishtësisë dhe ndjeshmërisë së tyre për thyerje. Për osteoporozën karakterizuar nga pamja e dhimbje në nyje dhe kockat, dhimbje në këmbë, shpesh gjatë natës, dhemb dhimbje në mbrapa (shpinë), praninë e frakturave.

Infeksionet, përfshirë urogjenital (të tilla si klamidia, gonorre, ureaplasmosis etj) dhe zorrëve (dizenteri, yersyneoz, salmonellozave) e cila është e fshehur, mund të çojë në artritin reaktive e gju. Kjo dhimbje në joints gju shpesh ndodhin jo vetëm kur ecin. Gju reaktive artrit keq se përveç të përbashkët prekur zakonisht të njëjta dhe tendons përreth. Përveç kësaj, pezmatimi i gju shpesh u bashkuan me disa inflamacion tjetër të nyjeve dhe syve, si dhe dhimbje në zonën gjenitale. Pacientët mund të shënojë lidhjen arthritis me urogjenital mëparshëm apo infeksion zorrëve.

Tuberkulozi i eshtrave. Nis sëmundje ose kockave bashkim i materialit kockave, apo nekrozë të konsiderueshme të lëkurës, dhe ky proces përfundimisht fillon të përhapet në hapësirë ​​gjithnjë e më shumë. Sido që të jetë manifestim fillestare e tuberkulozit të eshtrave dhe nyjeve shkakton formimin e fistula purulent ose një zgavër që hapet nga jashtë. Duhet të theksohet se një proces inflamator disa javë mund të stabilizohet dhe pacienti ka arritur një heqje të qëndrueshme.

Kockat osteomielit - Procesi purulent necrotic që zhvillohet në kockore dhe palcës kockore, si dhe indeve të buta tyre rrethuese të shkaktuara nga bakteret. Sëmundjet e parë një person mund të ankohen për dobësi, dhimbje të muskujve. Pastaj befas temperatura të 39-40 gradë. Dhimbja është lokalizuar në mënyrë të qartë në zonën e prekur të kockave ndodh pothuajse menjëherë. Akute, i mërzitshëm ose duke shpërthyer brenda, rënduar nga lëvizja vogël - dhimbje e tillë është e vështirë me diçka hutuar. Ënjtje prekur gju, lëkura bëhet i ndenjur-ngjyra e kuqe, venat Dilated.

Nevropati nervore sciatic - Manifestime të varet nga niveli dhe shkalla e dëmtimit nervore. Për shembull, kur dëmtohet L4 (mesit rruaza 4) pacientë ankohen për dhimbje në kofshën e mëparshëm, sipërfaqja e brendshme e gju dhe këmbë të ulët, shkeljen e ndjeshmëri e lëkurës në pjesën e përparme të kofshës dhe këmbë të ulët, fyell e këmbës dhe dobësia flexor sjellë hip, gju-hov ul.

Shumë më pak janë shkaqe të tjera të dhimbjes në gju, të tilla si tumoret kockave dhe indeve të buta.

Dhimbje Anketa në gju

Sëmundjet e gju të përbashkët, ka shumë: njëri i lidhur me dëmtime të komunikimit, e dyta - me deformim e kërc, dhe të tjerët - me ndryshimet degjenerative e kockave ose proceset inflamatore. Diagnoza e saktë gjithmonë fillon me një studim të pacientit dhe prekje manual. Varësisht nga ata ose shenja të tjera të sëmundjes mjeku mund të përshkruajnë metodat shtesë të ekzaminimit.

1. gjak Përgjithshme (anemia e mundur, leukocytosis, është rritur në ESR artritit reumatoid, semundja Bechterew);

Gjaku 2.Biohimicheskiy: rritja e urinës në përdhes;
3.Mikrobiolohicheskoe hulumtim (p.sh., scraping uretrës për klamidia dyshuar artritit reaktive);
Studimi 4.Renthenovskoe - një nga metodat kryesore të ekzaminimit për dhimbje në gju të përbashkët. Do të shihni ndryshime të veçanta karakteristike e një patologjie të caktuar;
Analiza 5.Serolohicheskiy: faktor reumatoid në artrit reumatoid;
Biopsi kockave 6.Punktsionnaya në dyshohet tuberkulozi kockave osteomielit, të destinuara për mbjellje, të marra nga aspiratën e qelb nga kockave apo indeve të buta apo biopsia e kockave;

7.Punktsiya përbashkët: një gjilpërë injektuar në zgavrën e përbashkët dhe për të marrë pjesë lëngun për kërkime në transparencën, proteina dhe qeliza të gjakut transmetimin mori mikroorganizmave.
8.Artroskopiya - kryhet si për qëllime diagnostike dhe terapeutike, të tilla si menisk trauma, cruciate ligament dhe të tjerët.
9.Densitometriya - matjen e densitetit të kockave në osteoporozën.
Hetimi 10.Ultrazvukovoe për të dyshuar osteoarthritis gju, dëmtimi traumatik meniscal dhe sëmundjet dhe të tjerët.

11.Mahnitno rezonancë dhe tomography llogaritur (hondromatoz p.sh. dyshuar).

Trajtimi i dhimbjes në gju

Nuk ka një metodë të vetme universale për trajtimin e sëmundjeve të gju. Çfarë trajtimi është e nevojshme në çdo rast - varet nga një përcaktim të saktë të shkaqeve të dhimbjeve, sepse të gjitha këto sëmundje kërkojnë qasje të ndryshme për trajtimin e tyre. Megjithatë, ajo duhet të ndjekin disa rregulla në rast të dhimbjes në gju.

1. Ulja e ngarkesës deri në masën që nuk ka ndjesi të pakëndshme. Në dhimbje akute eliminuar plotësisht ngarkesës dhe të vënë në mbajtës fashë në gju të siguruar pronën.

2. I veshur me një fashë ose salcë fashë elastike për të stabilizuar përbashkët.
3. Në rekomandimin e një mjeku që aplikon kompresa të ngrohta të ngrohtë deri xhiro. Kjo është bërë për të përmirësuar microcirculation e indeve.
Sot më të njohura për trajtimin e nyjeve janë droga nga grupi i NSAIDs. Ata janë me të vërtetë të efektshme, por të ketë një numër të contraindications dhe nuk janë të rekomanduara për përdorim të zgjatur. Pra, së pari, më mirë për të zgjedhur përdorim të jashtëm NSAIDs në formën e ointments ose krem, jo ​​tableta, dhe së dyti, ata nuk duhet vetëm të lehtësojë simptomat, por edhe të trajtuar sëmundjen. Kështu, bazuar në DIKLOFENAK vaj znebolyuyut shpejt, por shkon trajtim të shpejtë simptomatike. Prandaj, mjekët janë gjithnjë e duke i kushtuar vëmendje për pacientët Mestnorazdrazhayuschye vaj bazuar në helm gjarpër të tilla si Vyprosal V. përfshira në helm nepërke drogës dhe kamfuri znebolyuyut, terpentinë dhe oksid salicili ul inflamimin, duke vepruar si antiseptics, duke rezultuar në rrjedhjen e përmirësuar të gjakut dhe të ushqyerit e indeve, lehtësimin e pacientit dhe eliminon sëmundje.

Në dhimbje akute në dy ditët e para - një kompresë të ftohtë (një qese plastike me akull ose shishe ujë të ftohtë). Fasha të ftohta duhet të vihet për 15 minuta, pastaj të bëjë një pushim për një orë në rrjedhjen e gjakut normale në këmbë restauruar.
4. Përdorimi i barnave anti-inflamator (paracetamol, ibuprofen).
5. plotë të ngrohtë-up para se drejtimin e përbashkët dhe workouts të tjera me një rritje graduale të ngarkesës, që minimum.

Nëse, pavarësisht nga të gjitha masat e marra, dhimbje në gju nuk është e mundur që lëndimit të gjurit ka qenë më komplekse se sa keni menduar në fillim. Në këtë rast, të jetë i sigurt për të parë një traumë specialist. Te mjeku duhet të kontaktojnë në rast se dhimbja u ngrit në mënyrë spontane, pa ndonjë arsye të dukshme, me një ruajtje të fortë, i përhershëm dhe afatgjatë të dhimbjes, deformimit të dukshme të përbashkët, skuqje gju, këmbët njollë nën gju dhe shkelje të ndjeshmërisë. Mos harroni se ajo është shpesh trajtimi fillimi në kohë varet në shëndetin dhe lëvizshmërinë e gju tuaj.

Cili mjek obratitsyas bolyuv gju

Në varësi të faktit nëse ka pasur lëndim apo trauma etoterapevt. Ajo mund të duhet një konsultë mjekësore në vijim specialitete: ortopedike, osteopath, rheumatologist, neurolog.