Dhimbja në hip përbashkët


Dhimbja në hip mund të shoqërohet me dëmtimin e strukturave të saj të ndryshme të vendosura apo indet e afërta (kockave, kërc, tendons, muskujt, tabelë, etj).

Dhimbje lidhur me dëmtimin e hip përbashkët nuk është i interesuar gjithmonë në të përbashkët, ajo mund të përhapet nëpër kofshë, deri në kyçin e këmbës. Në anën tjetër, dhimbje në hip mund të jetë e lidhur për të mos dëmtojë të përbashkët, dhe, për shembull, shpinë mesit.

Në pacientët dhimbje shqetësuar shpesh të reduktuar lëvizjen e përbashkët (ngurtësi) - thyer përkulje hip, vuan lëvizjen e saj anësore.


Shkaqet e mundshme dhimbje në hip përbashkët

Të dy më të rrezikshme (por për fat të mirë jo shumë private) shkakton dhimbje në hip - thyerje dhe nekrozë aseptike të kokës femurit.

Frakturë hip (sidomos qafa - pjesa më e ngushtë) - një problem shumë serioz, sidomos në të moshuarit. Për shkak se ajo është shpesh ulur ndjeshëm veprimtarinë e njeriut, përveç se në verë shpesh ndodh gjatë rimëkëmbjes nga komplikime të rënda (infeksion, trombozë etj). Rreziku i thyerje rritet me moshën, veçanërisht në prani të një rrezik të lartë të osteoporozën (reduktuar densitetit të kockave dhe forcë).

Pa mikrobe nekroza e kokës femurit - është vdekja dhe shkatërrimi i femurit kyçeve, e cila është për shkak të ndërprerjes së furnizimit me gjak të saj. Kjo gjendje mund të jetë një ndërlikim kur të marrë glucocorticoid (hormonale) e drogës, me trombozë antyfosfolypydnom dhe sëmundjeve të tjera.

Shkaqe të tjera të dhimbjes në hip përbashkët janë shumë më të zakonshme.

Artrit - inflamacion nyje (osteoartriti, artriti rheumatoid).
Vertelnoy çanta bursit - inflamacion i qese fluide (qese), e cila është mbi performancën e femurit.

Përbashkët humbjen në sëmundje të ndryshme reumatike, të tilla si eritematoz sistemik lupus.
Tendonitis - inflamacion i tendons.
Infeksioni i përbashkët.
Plagosje përbashkët.
Dëmtimi në menisk.
Shtrihen ligaments dhe tendons.

Rrallë shumë arsye të tjera, të tilla si tumoret kockave dhe indeve të buta.

Çfarë duhet të bëni në rast të dhimbjeve në hip përbashkët?

Nëse ju supozojmë se pak ka shprehur dhimbje të butë lidhur me trauma apo mbingarkesës së përbashkët, ju mund të marrë masat e mëposhtme:

shmangur stresin në nyje dhimbshme, të sigurojë atë vetëm;
marrë acetaminophen (paracetamoli) ose ibuprofen (ose ndonjë drogë tjetër jo-steroidal anti-inflamator);
mundësisht gjatë gjumit shtrihen në anën e të shëndetshme.

Edhe me një femuri vogël dyshuar coptuar duhet të telefononi menjëherë një mjek.

Me një dhimbje të fortë, e përhershme ose afatgjatë, deformim i dukshëm i përbashkët, hip skuqje dhe ngrohje saj, këmbët ndryshuar ngjyrën nën hips dhe shkelje të ndjeshmërisë dhe plagosje të dyshuar duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.

Shpeshta gabim vetë-ilaçe:

Me efikasitetit të barnave jo-steroidal anti-inflamator, sidomos për një kohë të gjatë, shikoni një doktor.

Pavarësisht përdorim të barnave të ndryshme bimor dhe homeopatik.

Mos vizitë te mjeku në dëmtim të rëndë apo simptoma shoqëruese.

Ndihmojnë mjekët janë specialistë mund të jetë i nevojshëm në rast të dhimbjeve në hip përbashkët?

  • Rheumatologist.
  • Trauma apo ortopedike.
  • Fizioterapist.
  • Neurolog