Falloprotezirovanie proteze penis


Trajtimi kirurgjik i disfunksionit erektil (DE)


Trajtim më efektive për ED njohur në mbarë botën metodë kirurgjikale. Trajtimi kirurgjik është i rekomanduar në rastet kur mosfunksionim ngrerë të shkaktuara shkaqet pakthyeshme. Këto përfshijnë:

 • lezione vaskulare e penisit
 • Sëmundja Peyronie
 • diabet
 • Efektet e dëmtimit rrezatimi apo terapi rrezatimi
 •  pasojat e lëndimeve dhe operacioneve në penis, prostatës, uretrës.

Nëse ka një ED zgjatur dhe të vazhdueshme të shkaktuara nga shkaqet organike sipër-përmendura, në kohën e tanishme nuk ka trajtime të tjera jo-kirurgjikale që mund të shpëtoj prej tij përgjithmonë.

Trajtim më efektive ED është ngulitje kirurgji Proteza (falloprotezirovanie). Falloprotezirovanie është "standard ari" trajtimi i ED, i cili garanton shërimin e një jete harmonike seksuale pas një operacioni në 97-100% të pacientëve.

Parimi i operacionit është i bazuar në rivendosjen e ngurtësi (elasticitet) të penisit dhe është ngulitje (implantimi) në palë corpora cavernosa e shkopinjve elastik silikoni ose cilindra inflatable.

Ne e dimë se aftësia për të arritur dhe mbajtur një mbledhje të veçantë për njeriun. Në kafshë, marrëdhënia seksuale ndodh shpejt, kështu që nuk ka nevojë për të mbajtur një mbledhje të gjatë. Kështu, në disa gjitarët (lopë deti, balena, orangutans, qentë) në penis është kocka. Në mënyrë të qartë, ky tipar eliminon mundësinë e disfunksionit erektil. Në të njëjtin parim, dhe funksionimin në bazë falloprotezirovanie.

Llojet e mëposhtme kryesore falloprotezov:

 • Proteza Semi-ngurtë
 • Protezat plastike
 • Funksionale (inflatable) proteza

Falloprotezy Semi
Këto proteza janë të thjeshta dhe më pak të përshtatshëm për pacientët për shkak të vazhdueshme "shtrihen" dhe "ngritur përhershme" protezë penile futur në. Kjo e komplikon shtëpiake dhe adaptimi social i pacientit krijon siklet kozmetike. Avantazhi kryesor i këtij lloji të protezave është me kosto të ulët dhe të prostatës ngulitje e tyre.

Falloprotezy plastike

Këto proteza janë cilindra shtresa silikoni, të cilat janë të vendosura në mes me pajimet tela argjendi, duke siguruar ngurtësi e nevojshme dhe duke mbajtur penisin në pozicionin e dëshiruar.

Pas proteza engraftment, për të sjellë në "gatishmërinë luftarake" Dora penis shkon deri.

 Por pas një akti ai shkon poshtë, reduktimin bezdi kozmetike. Kështu, penisi ka një pamje natyrore, duke ruajtur mundësinë që të ketë marrëdhënie seksuale.

Avantazhi i këtij modeli është besueshmëria mekanike, dështimi për dështime dhe çmim relativisht të ulët. Pengesë kryesore është fortësia e vazhdueshme e penisit pas operacionit.

 Funksionale (inflatable) falloprotezy

Këto proteza janë më të sofistikuara në drejtim të butësi dhe naturalness ngritjen e penisit të relaksuar.

Ato përbëhen nga cilindra inflatable (futur në trupin tim), tank (vendosur në hapësirën prapa pubis) dhe detyruar pompë (vendosur në scrotum).

Të tre komponentët janë të lidhura me tubat.

Për të marrë një mbledhje të mjaftueshme në mënyrë të përsëritur shtrydh pompë në scrotum. Fortesia e pranimit penisit kusht fluide (ujë sterile) nga rezervuari në cilindra. Për të hequr Shtypi ndërtimit të njëjtin pompë.

Avantazhi kryesor i këtyre falloprotezov është aftësia e tyre për të siguruar rezultatin më të mirë funksionale dhe kozmetike.

Features Periudha postoperative
Para operacionit, pacienti ka mbajtur një diskutim të detajuar me një shpjegim të avantazhet dhe disavantazhet falloprotezirovanie. Gjëja kryesore që ju nuk keni shpresa të panevojshme dhe keni bërë një vendim të informuar inteligjente.

Operacioni falloprotezirovanie është mjaft komplekse dhe madje edhe procesin e bizhuteri. Ju duhet të dini se ky operacion ka shumë karakteristika, kërkon shumë përvojë në kirurgji e penisit, njohuri të përsosur të anatomisë dhe fiziologjisë së trupit, posedim të një shumë të teknikave të posaçme kirurgjike. Për më tepër, jo të gjitha transaksionet që ndodhin standardin falloprotezirovanie. Duke dalë në të njëjtën kompleksitetin e operacionit mund të kapërcejë me sukses vetëm me njohuri dhe përvojë adekuate. Prandaj, jo të gjitha urologists andrologist dhe të kryejnë operacione në mënyrë të barabartë edhe falloprotezirovanie. Ju duhet të dini që të kontaktojnë për ndihmë për të zgjidhur këtë çështje delikate, por shumë të rëndësishme, veçanërisht në qoftë se ajo shkon në trajtimin kirurgjik të ED.

Operacionet janë kryer me të gjitha kërkesat e nevojshme për të shmangur mundësinë e infektimit plagën. Për parandalimin e komplikimeve postoperative, sidomos infektive, në mënyrë rigoroze duhet të përputhet me të gjitha rregulloret dhe udhëzimet e kirurgut.

2-3 ditët e para pas operacionit pacienti është vendosur në shtrat. Brenda një jave pas operacionit është dhimbje të vogla dhe ënjtje e penisit. Për të parandaluar infeksionin në periudhën emëruar antibiotikët postoperative.

Përafërsisht 2-3 javë pas operacionit mund të kthehen në punë. Jeta seksuale është e lejuar për të rimarrë në 6-8 javë.

Jeta seksuale pas operacionit nuk ka dallime themelore dhe është krejtësisht normale. Nuk Falloprotezy shkelin ndjeshmërinë e penisit pa ndikuar në cilësinë e orgazmës dhe derdhje. Në vend të kësaj, ju mund të kryejnë akte të përsëritura seksuale pa rrezikun e ereksionit dobësim dhe pavarësisht nga kohëzgjatja e marrëdhënieve seksuale. Dhe në qoftë se partneri seksual është informuar se ju keni protezat, mund që as njoftim!

Disavantazhet dhe komplikime falloprotezirovanie

Operacioni falloprotezirovanie, si çdo kirurgji, kirurgji shoqërohet me rreziqe të caktuara dhe komplikime:

 • Më shpesh, një infeksion apo falloprotezov neprizhivlenie (frekuenca e komplikime më pak se 3%). Rreziku i një operacioni të pasuksesshëm të lartë në pacientët diabetik, në pacientët me dëmtime të shtyllës kurrizore, operacioni i dytë në penis.
 •  Nëse keni nevojë për fajin teknike falloprotezov operacion të ri për rishikimin ose zëvendësim (frekuencën e komplikacioneve të jo më shumë se 0,5-1%) e saj. Në këto raste, prodhuesi protezë kompania do të zëvendësojnë ato falas.
 • Pas operacionit, shumica e pacientëve gjatësia e penisit këndellur mund të jetë 1-1,5 cm më e shkurtër se ajo ishte në mbledhje të plotë fizik. Megjithatë, nëse është e nevojshme, gjatë falloprotezirovanie mund të njëjtën kohë të kryejë një operacion zgjatjen dhe trashje e penisit.
 • Me implantimin gjysmë-ngurtë proteza ndodhin vështirësi kozmetike që lidhen me gjetjen e një ngritur përhershme penis.

Operacioni ngulitje me proteza në penis është hapi i fundit në trajtimin e ED. Megjithatë, të gjitha rreziqet dhe komplikimet operacionet e falloprotezirovanie minimale nëse kryhet nga urologists përvojë - andrologist, në përputhje me të gjitha standardet e nevojshme dhe kërkesat për operacione të tilla.

Në fund të fundit, qëllimi kryesor i operacionit - restaurimi i një jete harmonike seksuale arsyeton të gjitha vështirësitë që lindin dhe shpenzimet e pashmangshme.

Jenë të vetëdijshëm se aktualisht nuk ka asnjë mosfunksionim ngrerë pashërueshme